Actualitat

El 21 d’octubre el Re-Mou-Te 2016 es posa en escena

22/09/2016

El pròxim 21 d’octubre, a les 20.30 h, La Caldera Les Corts acollirà la performance que la coreògrafa Gemma Peramiquel ha preparat basant-se en El Món, la carn (l’últim cop), peça creada el 1995 per la companyia de dansa La Sota de Bastos (dirigida per Jordi Cardoner).

En escena, tres ballarines i un músic, porten a terme la reinterpretació de la peça original movent-se en el llindar entre dansa i teatre i instal·lació i acció. Tot creant un recorregut per on el públic pot transcórrer esdevenint-ne l’escenografia.

En paraules de Peramiquel, “la performance aborda el neguit del cos en la recerca de respostes, la ironia de l’absurd i la impotència del no entendre”. Moviment, text, so, videoprojeccions i música en directe al servei d’una “interacció activa in situ”.

Sobre Re-mou-te…
Es tracta d’un projecte impulsat al 2015 per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i la Fundació SGAE per apropar creadors de dansa de diferents generacions, i posar en valor el llegat coreogràfic de Catalunya.

El projecte té com a principal objectiu la transmissió de coneixement entre els artistes de diferents edats i amb diferents punts de vista, que revisen conjuntament peces coreogràfiques ja creades, per arribar a la creació i presentació d’un nou treball, ja sigui una deconstrucció, una continuació del treball original, etc.,  amb total llibertat per als creadors/es que es trobin, tant a nivell d’estils com de format (espectacle, vídeo, taller, intervenció, exposició, instal·lació, etc.).

Aquest any s’han pogut presentar propostes a partit d’obres de companyies catalanes que es van crear coincidint amb els inicis de la dansa contemporània a Catalunya: Ballet Contemporani de Barcelona (1977-1997), Cia. Avelina Argüelles (1980-1998) i La Sota de Bastos (1985-1996).