Actualitat

E-Traces, una app que dibuixa el moviment

20/11/2014


Electronic Traces es basa en capturar els moviments de la dansa i transformar-los en sensacions visuals gràcies a l’ús de les noves tecnologies.

Han ideat unes sabatilles de punta tecnològiques, que mitjançant el contacte d’aquestes amb el terra registren la pressió i els moviments dels peus de la ballarina i envien la senyal a un dispositiu electrònic. A partir d’aquí, una aplicació especial permet reflexar aquestes dades en forma de gràfica i fins i tot personalitzar-la al gust de cada usuari.

Posteriorment, l’usuari pot visualitzar tots els moviments que  ha realitzat en format vídeo i extreure’n imatges, fins i tot imprimir-les. El propi ballarí podrà interpretar els seus moviments i corretgir-los o bé comparar-los amb altres.
Dissenyat per Lesia Trubat, Grau en Disseny per la Universitat Pompeu Fabra (ELISAVA, 2014), el projecte que es pot extrapolar a altres disciplines de dansa i les seves aplicacions poden ser múltiples, des de l’aprenentatge propi o a classes de dansa, fins a la representació gràfica com a performance en actuacions en directe.

Més informació

http://vimeo.com/108109673