Actualitat

Dos dels tres premis Injuve 2011 de Creació Escènica, per propostes de dansa

31/05/2011

Ja es coneixen els premiats en la modalitat de Propostes Escèniques de l’edició 2011 dels Premis Injuve, convocatòria que any rere any publica l’Institut de la Joventut amb l’objectiu de donar suport i reconeixement als joves creadors del país en totes les disciplines artístiques.

Els membres del jurat per aquesta edició han estat: Carlos Gil Zamora, crític teatral i director de la Revista ARTEZ; Alberto Núñez, director del Festival Escena Contemporánea de Madrid; Àngels Margarit Viñals, Premi Nacional de Dansa 2010; i Cristina Santolaria Solano, subdirectora general de Teatre de l’INAEM.

I han concedit tres premis de 4.000 euros cada un a: 

  • COMPANYIA CAVALLS TEATRE (Núria Gómez Ribas, Cinta Moreno Carranza, Albert Pérez Hidalgo, Ma del Mar Riera Vivas i Víctor Sánchez Rodríguez) per Cavalls salvatges no m’arracarien d’ací 
  • MARÍA JANET NOVÁS RODRÍGUEZ per Cara pintada, El salto de la rana y Otras pequeñas historias 
  • RAQUEL GUALTERO SORIANO per Persona

Raquel Gualtero, establerta a Barcelona, és ballarina i coreògrafa (sòcia de l’APdC) formada a la Hoogeschool voor de Kunsten, Modern Theatre Dance, d’Amsterdam. Amb la seva peça premiada Persona vol reflectir la vulnerabilitat dels humans com a “persones”, que es desenvolupen a partir de la necessitat i l’existència dels altres.

http://vimeo.com/17260042

Janet Novás és natural de Galícia. S’ha format en dansa a l’escola Carmen Senra i al Real Conservatorio Profesional de Danza de Madrid, així com en diferents escoles de Bruseles i Berlín. L’obra Cara pintada, El salto de la rana y Otras pequeñas historias és un recorregut pels sentiments a través d’aquest “petit país”, que diu l’artista que és el seu cos, “per a representar petites històries”, en un itinerari divertit i variat de contingut tan senzill o complex com s’atreveixi a captar l’espectador.

http://www.youtube.com/watch?v=RP0sA3s85Q4

Víctor Sánchez Rodríguez és un jove autor i director teatral llicenciat en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Els seus textos es caracterizen per explicar, des d’una dimensió poètica molt particular, històries actuals que no amaguen la sordidesa. L’espectacle Cavalls salvatges no m’arrancarien d’ací va néixer com un projecte acadèmic de l’Institut del Teatre, però la bona acollida que va tenir la peça l’han portat a obrir-se a l’àmbit professional i poder així estrenar-se a la XV Mostra de Teatre de Barcelona.

http://vimeo.com/20797468