Actualitat

Dies de Dansa tanca amb rècord d’assistència la 18a edició del festival

14/07/2009

Dies de Dansa ha tancat amb un gran èxit la present edició del festival amb l’assistència més elevada de públic de les seves 18 edicions. El festival ha omplert entre el 10 i el 14 de juliol els diferents espais de Barcelona, Mataró, Sabadell i Sitges, sorprenent fins i tot  les expectatives de la pròpia organització.

Sense poder donar xifres exactes de participació per la heterogeneïtat dels espais, les actuacions del divendres 10, dissabte 11 i diumenge 12 van omplir completament el Pati Manning i el Pati de les Dones del CCCB i el Macba; i la assistència de públic a Mataró i Sabadell ha sigut molt superior a l’edició de l’any passat. Aquesta tarda es clausura el festival a Sitges, on l’organització també preveu una bona assistència. Juan Eduardo López, director del festival apunta que “l’alt nivell d’aquesta edició ha fet que el públic s’hagi entregat al festival des del primer dia”.

La companyia grega RootlessRoot Company ha sigut una de les més aplaudides i ovacionades, juntament amb La Intrusa Danza (País Basc) i Lali Ayguade i Ramón Graells (Catalunya). El públic també ha rebut amb entusiasme les propostes de Style O’Styl de França, Compagnie Chatha de Túnez, Maura Morales de Cuba i la suïssa Comapgnie 7273.

La companyia anglesa Decalage ha destacat per la seva proposta atrevida i la qualitat dels seus intèrprets; i la proposta més seguida per el públic ha estat la representació del japonès Pijin Neji, que ha actuat a Barcelona, Sabadell i Sitges.

En aquesta edició, es mereix una atenció especial la creixent participació del públic infantil, gent jove i gent gran, que han seguit amb interès les diferents propostes de dansa en tots els espais i les ciutats. Segons Juan Eduardo López, aquest fet “ha demostrat el poder de convocatòria del festival que captiva per la seva proposta i qualitat” .

Aquest fet també s’ha vist reflectit en els tallers de Dansa en Família que ha batut rècord d’assistència aquest diumenge amb la participació de més de 120 famílies.

Durant el festival, la gent ha respòs a la crida solidària de Dies de Dansa, aportant donacions a la Fundació Vicente Ferrer, figura que va ser recordada el primer dia del festival per la seva generositat i gran humanitat. Una altra de les persones citades i recordades va ser la coreògrafa Pina Bausch, que va destacar per la seva creativitat i la seva aportació a la dansa.