Actualitat

El Dia Internacional de la Dansa 2022 torna al carrer per a omplir de moviment els barris de Barcelona

21/04/2022

Els coreògrafs Silvia Batet, Toni Mira i Miquel Barcelona estan treballant amb els actius de dansa de Sant Andreu, Horta-Guinardó i Sants respectivament per a organitzar tres accions simultànies el dia 29 d’abril

Ja podeu llegir el manifest del DID, que enguany signen Toni Jodar i Beatriu Daniel d’Explica Dansa

Si teniu activitats programades pel Dia Internacional de la Dansa, podeu pujar-les fent clic aquí

Després de dues edicions celebrant el Dia Internacional de la Dansa en format digital a causa de la pandèmia, enguany tornem al carrer a celebrar la festa de la dansa. L’APdC convertirà de nou el 29 d’abril en un escenari obert a la ciutadania, i enguany els barris de Barcelona en seran els protagonistes. Tres coreògrafs seleccionats per convocatòria oberta han radiografiat els actius de dansa de tres barris de la ciutat per a proposar tres accions de visibilització simultànies.

Silvia Batet assaja actualment amb diverses entitats i escoles del barri de Sant Andreu preparant un recorregut coreogràfic que s’inspira en la seva premiada peça Oblivion i que podreu veure el dia 29 a les 19h a la Plaça Orfila. Paral·lelament, el guanyador del Premi Nacional de Dansa 2010 Toni Mira treballa amb diversos centres de creació i escoles de dansa del districte d’Horta-Guinardó per culminar en una acció participativa també a les 19h a la Plaça Meguidó; mentre que el ballarí i coreògraf Miquel Barcelona prepara una acció itinerant per diversos indrets del barri de Sants vinculats amb la dansa i la cultura industrial i reivindicativa del barri (l’inici serà a les 17h a La Turbo -Miquel Bleach, 32-).

Ja podeu llegir el manifest del DID’22, que enguany signen Toni Jodar i Beatriu Daniel, creadors d’Explica Dansa, projecte especialitzat en la formació i creació de públics que ofereix claus per fer més accessible el coneixement dels llenguatges contemporanis.

Localitzacions:

Sants

17h La Turbo C/ Miquel Bleach, 32 // Actuació Due Teatre.

17.45h Parc de la Espanya Industrial / Actuació de Bolívia Activa.

18.30h La Comunal Riera d’Escuder, 38 // Actuació Miquel Barcelona, Oriol Mula i Manu Sabaté.

19h La Lleialtat Santsenca Carrer d’Olzinelles, 31 // Assaig Obert de Get Back.

19.30h Can Batlló Carrer de la Constitució, 19 // Lectura del manifest, pica-pica i actuacions de grups de ball en línia i sevillanes de l’espai.

Les transicions entre espais les guiarà La Precària (Irene Garcia).


Sant Andreu

19h Plaça Orfila // Actuació de les diferents escoles i entitats que intervenen en l’acció: Gemma Dansa, Esbart Maragall i La Lírica de Sant Andreu.

19.15h Acció ballada itinerant (principi i fi a la Plaça Orfila).

19.30h Plaça Orfila // Lectura de manifest a càrrec de Toni Jodar i Beatriu Daniel, d’Explica Dansa.


Horta-Guinardó

19h Plaça Meguidó // Acció ballada amb les diferents escoles i entitats que intervenen en el projecte.

19.40h Fi de l’acte.