Actualitat

Després de passar per Barcelona amb Teresa Navarrete, el Circula continua a València, Sevilla i Madrid

27/11/2017


El cap de setmana del 25 i 26 de novembre va fer parada a Barcelona la 3a edició del Circula! – Tren de creación y formación.

El projecte, d’àmbit estatal, té per objectiu fomentar la formació i la visibilitat d’espectacles en què el moviment i el cos són l’eix central, i facilitar la mobilitat dels professionals associats a les comunitats de Catalunya, Madrid, València, País Basc i Andalusia.

Barcelona va acollir la proposta seleccionada d’Andalusia. El dissabte 25 de novembre, la companyia Teresa Navarrete va organitzar un taller per a professionals a La Caldera, i el diumenge 26 va actuar a Sala Hiroshima amb Domando a Pinball. L’acte va acabar amb un col·loqui moderat pel president de l’APdC, Xevi Dorca.

Un projecte que es consolida, amb previsió de creixement

Circula! – Tren de creación y formación en danza és fruit de la necessitat de respondre a les mancances actuals de les polítiques culturals en matèria de Dansa, creant xarxes i complicitats entre les comunitats, més enllà d’un únic intercanvi de peces escèniques.

En aquesta tercera edició es van rebre 60 propostes d’espectacles, 22 de les quals a Catalunya, tot un èxit de convocatòria. S’han escollit 5 projectes, un per cada comunitat:

– El País Basc ha seleccionat Hueco, de la companyia madrilenya Poliana Lima. Van actuar a la Sala Fundición de Bilbao el 27 d’octubre, acompanyat d’un taller formatiu.

Catalunya, acull Domando a Pinball de la comanyia andalusa Teresa Navarrete, amb taller a la Caldera el 25 de novembre i actuació a Sala Hiroshima el 26 de novembre.

València programarà The Endgame, de la companyia basca Lokke/Olatz de Andrés. Actuen al TEM (Teatre El Musical) l’1 de desembre. Està previst el taller el 29 de novembre al Conservatori Nacional de Dansa de València.

Andalusia ha seleccionat l’espectacle Sígueme, de la companyia valenciana Malarte. Actuen al Teatro Central de Sevilla el 8 de desembre. La jornada de formació es farà al Centre Andalús de Dansa el 7 de desembre.

Madrid ha seleccionat l’espectacle Así en la tierra como en el cielo, de la companyia catalana Mar Gómez. Actuen al Teatro Pradillo el 16 de desembre a les 21h. El taller es farà al mateix teatre el dia abans.

Podeu consultar el programa complet aquí: https://circuladanza.wordpress.com/

Circula! – Tren de creación y formación en danza va néixer el 2015 impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), l’Asociación de Profesionales de la Danza a la Comunidad de Madrid (APDCM), l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV), l’Asociación de Profesionales de la Danza del País Vasco (Adde). En la seva tercera edició s’uneix l’Asociación Andaluza de Profesionales de la Danza (PAD).

Està previst que al 2018 s’incorporin l’Asociación de Profesionales de la Danza de Asturias (APDA) i l’Asociación de Artistas del Movimiento de Canarias (Pie de Base).