Actualitat

Després de més de 40 anys de carrera, Víctor Ullate anuncia que es retira

22/01/2018

El ballarí i coreògraf Víctor Ullate es retira aquest 2018 després de més de 40 anys de carrera.

Ullate (Saragossa, 1947), que va començar la seva carrera com a ballarí i porta més de tres dècades dedicat a l’ensenyament, ha anunciat que es retira en una entrevista a l’ABC. La ballarina Lucía Lacarra, formada en la seva escola, assumirà a partir de setembre la direcció del Víctor Ullate Ballet-Comunitat de Madrid.

Al llarg de la seva carrera, Ullate ha rebut diversos premis, com el Premi Nacional de Dansa que se li va concedir el 1989, o la medalla d’Or de les Belles Arts, que va rebre el 1996. A ells se suma el premi de Cultura de la Comunitat de Madrid a la modalitat de Dansa (2003) o la Gran Cruz de la Orden del 2 de Mayo, també de la Comunitat madrilenya (2013).

Va crear el 1983 l’escola de dansa homònima, que fa dos anys va obtenir la categoria de conservatori, i en la qual s’han format algunes de les figures internacionals més rellevants de la dansa com la pròpia Lacarra, Tamara Rojo o Joaquín de Luz. L’any 2000 va crear la Fundació per a la Dansa Víctor Ullate, amb la finalitat de promocionar del ballet clàssic en totes les seves facetes, així com la formació tècnica i humana de ballarins amb escassos recursos econòmics.