Actualitat

Descompte per als socis a Hiroshima, nou espai per a les arts escèniques a Barcelona

09/04/2015

Els socis de l’APdC tindran un descompte especial per a tots els espectacles programats a la sala

El divendres 17 d’abril obre a Barcelona un nou espai independent per a l’escena contemporània de petit i mitjà format, amb una programació nacional i internacional.

Ubicat al barri del Poble Sec, al costat de la Sala Apolo, Hiroshima serà un espai obert a les creacions no convencionals, amb voluntat de potenciar els artistes emergents, així com treballar amb artistes ja consolidats que explorin nous llenguatges.

Després de dos anys d’obres, Hiroshima reconverteix una antiga fàbrica d’ascensors de 850 m2 en un espai polivalent amb teatre, sala de música en viu i bar-restaurant. La sala de música en viu obrirà les seves portes el 2016.

Es tracta d’una iniciativa independent, que busca “donar una nova empenta al panorama cultural de la ciutat després de 6 anys de crisi”, apunta el director de l’espai, Gaston Core.

“Volem fidelitzar un públic capaç d’absorbir propostes amb un cert nivell de risc i de creuar referents de diferents disciplines”, afegeix en Gaston Core, que subratlla la voluntat de la sala de “tornar a fer del teatre un punt de trobada i de celebració“.

El teatre compta per això amb una arquitectura singular que relaciona en un recorregut intern tres espais amb activitats diferents.

Hiroshima es vol posicionar com un espai alternatiu als ja existents, complementant la programació amb activitats obertes a la reflexió, la crítica i el pensament contemporanis. Ho farà a través d’un calendari de formació discontínua especialitzat en creació contemporània, així com amb cicles de debats i col·laboracions amb mitjans culturals.

Hiroshima compta amb tres espais diferenciats:
La Sala Negra: una sala d’arts escèniques i dansa amb un aforament màxim de 130 persones i un sistema de grades que permet tot tipus de disposicions. La seva programació arrenca el proper 17 d’abril de 2015 amb una peça de dansa i tecnologia del singapurès Choy Ka Fai, que arriba per primera vegada al nostre país, i que treballarà conjuntament amb la ballarina Sonia Gómez.

La Sala 2: una sala polivalent preparada i equipada per poder fer -hi música en viu amb una capacitat màxima de 230 persones. La seva programació, que proposarà una línia més eclèctica, arrencarà a partir del 2016.

El bar-restaurant: de 120 m2.

Pel que fa a la programació internacional en els propers mesos es podrà veure en cartell a l’artista de Singapur Choy Ka Fai, a la contorsionista canadenca Andréane Leclerc, a la companyia francesa Divergences o als mexicans Vaca35.

Altres artistes nacionals com l’actor i director Ernesto Collado, la ballarina Sonia Gómez, la performer Regina Fiz o l’artista canari Mauricio González també formen part de la cartellera en els primers mesos de programació de la sala.

Dijous 9 d’abril tindrà lloc la inauguració d’Hiroshima, de la mà de la companyia Erre que Erre, la performer austríaca Alina Stockinger i Cia i del dj Pola Tog-No domain. La programació arrenca la setmana següent amb Choy Ka Fai, que durà a terme també un workshop sobre dansa i tecnologia.

Hiroshima col·laborà també amb festivals i fires com el Festival Grec, la Fira Tàrrega, el Sismògraf d’Olot, el TNT de Terrassa o el FIRE! de Barcelona.

El teatre ha creat un programari que projectarà en el hall on es pot seguir una selecció de la programació cultural del dia en altres espais de la ciutat. “Volem ser prescriptors del nostre públic i ajudar a promocionar, no només el que passa a la nostra sala, sinó també a altres espais de la ciutat amb una línia de treball similar a la nostra”, afegeix Gaston Core, director de teatre d’origen argentí que treballa a Barcelona des de fa més de 10 anys i desenvoluparà la línia artística de la sala.

DESCOMPTE PER ALS SOCIS I SÒCIES DE APdC
Pel que fa a la política de preus, la sala defuig l’habitual guerra de descomptes, oferint un preu únic a taquilla i un altre per la venda anticipada, tal com és habitual a les sales de concerts.
Els socis i sòcies de l’APdC poden comprar dues entrades a 10€ cada una, per a tots els espectacles programats a la sala. La compra es pot fer de forma anticipada o el mateix dia a taquilla. L’horari de taquilla és de dimecres a diumenge de 18h fins a tancament de la sala. També podeu reservar les entrades enviant un em-mail a hola@hiroshima.cat, o trucant al 93 3155458, de dilluns a divendres, de 10-20h. Caldrà presentar el carnet per recollir les entrades.
 
Pots consultar els dies de funció, horaris i preus de Hiroshima aquí.