Actualitat

Descarrega’t i adhereix-te a JUNTS PER LA DANSA

03/05/2011


Ja et pots descarregar i adherir-te a Junts per la Dansa. Mesures per al desenvolupament de la dansa a Catalunya. Més d’una cinquantena de professionals de la dansa de diversos àmbits (creació, pedagogia, gestió….) ja s’han adherit. A www.juntsperladansa.org trobaràs el document i el formulari d’adhesió.

Què és Junts per la dansa?
És un document on s’expliquen els principals eixos que afecten al bon desenvolupament d’aquesta forma artística, Aquest document s’ha elaborat per mitjà d’un procés de consulta i participació amb els professionals de la dansa, i compta amb un ampli consens.
S’han identificat 5 mesures, assumibles tant en l’àmbit local com en el nacional, que permetran que els ciutadans tinguin l’oportunitat de gaudir de la millor dansa:
1. Compromís i diàleg per part de l’Administració pública
2. Arribar a la ciutadania: exhibir, difondre i educar
3. Formació de qualitat per a professionals
4. Espais i equipaments de creació i producció
5. Models de finançament sostenibles

Quin objectiu té?
Llençar un missatge clar sobre les necessitats de la dansa, posant l’accent al perquè d’aquestes necessitats, i en les recomanacions per al bon desenvolupament d’aquesta disciplina artística.

A qui s’adreça?
Principalment a l’Administració Pública local (programadors de teatres, polítics de cultura, educació…), per donar-los una visió clara de què és la dansa a Catalunya. Se n’han fet 1500 exemplars impresos que es faran arribar a l’Administració i al sector, i el document en pdf estarà penjat a www.dansacat.org, i es difondrà via e-mail i xarxes socials.

Com s’ha elaborat?
L’APdC va realitzar -durant el 2009 i el 2010- una trentena d’entrevistes a professionals del sector, tant de l’àmbit de la pedagogia i l’educació, com de la creació. Durant el 2010 vam fer l’anàlisi de totes les aportacions, comparant-ne el contingut per extreure’n els punts en comú. Durant el primer trimestre de 2011 el sector ha fet esmenes i aportacions.