Actualitat

Deltebre tindrà un nou Centre de Creació de la mà de Roberto Olivan

24/11/2016

L’Ajuntament de Deltebre i R.O.P.A. signen un conveni per promoure les Arts Escèniques al territori

El passat 23 de novembre es va formalitzar l’acord entre Roberto Olivan, director artístic, ballarí i coreògraf ebrenc, i l’Ajuntament de Deltebre, pel qual se cedeix una antiga nau del municipi per tal d’impulsar un espai de creació artística al voltant de les Arts Escèniques.

El futur Centre de Creació serà la seu de la companyia Roberto Olivan Performing Arts (R.O.P.A.), dirigida pel mateix Roberto Olivan, qui durant els pròxims mesos començarà una creació, juntament amb artistes internacionals, que es gestarà des de Deltebre. Durant les següents setmanes es portarà a terme el procés d’habilitació de tot el local, que actualment no està en condicions de ser ocupat, segons explica la companyia. Serà la mateixa companyia qui assumirà el cost total de la remodelació.

El projecte, que neix com un espai de creació i desenvolupament de les Arts Escèniques, pretén convertir Deltebre, i les Terres de l’Ebre, en el centre neuràlgic de les Arts Escèniques durant tot l’any.

La companyia R.O.P.A. compta amb 15 anys de trajectòria, i els seus espectacles s’han representat arreu del món. La companyia d’Olivan és també la creadora del Festival Deltebre Dansa, festival internacional de dansa i circ contemporanis, que aquest any celebrarà la seva 13a edició, del 10 al 23 de juliol a Deltebre.