Actualitat

‘De los afectos’ arriba al Grec carregat d’energia

08/07/2008

El ritme pausat del sud, que ha vist la gestació de la nova criatura de Juan Carlos García i Fernando Hurtado, ha quedat enrere. La gent de Lanònima Imperial i la companyia d’Hurtado recollia els seus trastos a principis de mes rumb a Palma del Río, a la Feria de Teatro del Sur, una cita per a professionals on posar a prova, lluny del limb creatiu, el punch de ‘De los afectos’.

Del que es va veure allà, encara se’n parla. Un cronista del Diario de Córdoba ressenyava, entre l’entusiasme i la perplexitat, el que va presenciar: ‘Al Coliseo va arribar, en preestrena, un muntatge de dansa contemporània que va arrasar totalment sobre l’escenari. (…) Com que sóc un total neòfit sobre aquest tipus d’espectacle, no puc dir més que tots els ballarins i ballarines van executar en l’espai escènic tota una sèrie de passes, cabrioles i jocs corporals increïbles, per explicar una història que no vaig ser capaç d’entendre. Però tampoc no cal ser un tècnic en aquesta mena de dansa per constatar que és un espectacle brillant’.

Amb aquesta foto al visor –600 persones dempeus, aplaudint-–, Juan Carlos García, Fernando Hurtado i el dramaturg Roberto Fratini presentaven dimarts en roda de premsa les línies estratègiques de ‘De los afectos’. Serà la peça d’uns ‘apasisionats del moviment’, en paraules de García, orquestrada per dos talents creatius a l’alça i una figura clan, la del dramaturg Roberto Fratini, qui defineix l’espectacle com un ‘esperpent romàntic’ que deixa al descobert el consum ‘histèric’ de les passions i ‘la incandescència de les emocionss en la postmodernitat, que coincideix amb la seva anihilació’. Tot a punt, doncs. S’obre el teló. Es podrà veure l’11, 12 i 13 de juliol a les 21 h al Mercat de les Flors (C/ Lleida, 59).