Actualitat

Danza-T, Red de Trabajadoras de la Danza, esdevé una federació

01/06/2021

La intenció és unificar i millorar les condicions laborals i creatives de tot el sector, esborrant les fronteres territorials i apostant per aconseguir un millor reconeixement professional

Des de l’APdC, Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, volem compartir una notícia que confiem aporti canvis en el panorama nacional de la dansa; es tracta de la constitució com a Federació de Danza-T, Red de Trabajadoras de la danza.

Actualment, a més de l’APdC, aquesta federació acull 6 associacions més de professionals de la dansa d’altres comunitats autònomes; ADDE del País Basc, APDCV de la Comunitat Valenciana, APDCM de la Comunitat de Madrid, PAD d’Andalusia, APDA d’Astúries i Movimiento en Red de Cantàbria.

Junta directiva

Ens complau presentar-vos a la seva junta directiva composada per Mikel Arístegui (ADDE) com a President, Elisa Novo (APDA) com a Vicepresidenta, Xevi Dorca (APdC) com a Secretari, Anna París (PAD) com a Tresorera i els vocals Ángela Verdugo (APCV) i Cesar Casares (APDCM). Confiem poder comptar en un futur pròxim amb l’addhesió d’altres associacions de l’estat amb les quals ja hem contactat.

Danza-T, Red de Trabajadoras de la Danza, té més de 10 anys de vid en els quals, fins ara, ha estat una plataforma que ha impulsat 6 edicions de CIRCULA! Tren de creació i formació en dansa. A més, ha realitzat diverses trobades nacionals i internacionals per a tractar temes com la salut laboral en les arts escèniques, l’estatut de l’artista o la transició professional del ballarí/na.

Juntes serem més fortes

Som molt conscients de la feina que ens queda per aconseguir que la dansa es consideri una professió digna en el panorama nacional i sabem que juntes serem més fortes en aquesta importantíssima tasca. El treball que fem cada associació a nivell autonòmic és molt important i està donant molt bons resultats. Però no és suficient i la nostra intenció és unificar i millorar les condicions laborals i creatives de tot el sector, esborrant les fronteres territorials i apostant per aconseguir un millor reconeixement professional.

Volem ballar juntes i remar en la mateixa direcció, fer-nos més fortes i aportar tot el que puguem a una professió que estimem profundament.

Federación Danza-T, Red de Trabajadoras de la Danza.