Actualitat

Danza-T, Red de Trabajadoras de la Danza, segueix creixent

19/01/2022

Les darreres setmanes s’han adherit dos membres numeraris més a la federació: Cantàbria – Movimiento en Red i l’Associació de Professionals de les Illes Balears

Fa uns mesos anunciàvem que Danza-T, Red de Trabajadoras de la danza es constituïa com a federació, una notícia que de ben segur aportarà canvis en elpanorama nacional de la dansa. Ara ens plau comunicar que comptem amb dos membres numeraris més, les associacions de Cantàbria i de les Illes Balears. Actualment, a més de l’APdC, aquesta federació acull 7 associacions més de professionals de la dansa d’altres comunitats autònomes; ADDE del País Basc, APDCV de la Comunitat Valenciana, APDCM de la Comunitat de Madrid, PAD d’Andalusia, APDA d’Astúries, Movimiento en Red de Cantàbria i l’APDIB de les Illes Balears.

La trobada del desembre que va permetre l’adhesió d’aquests dues associacions també va servir per avançar en el procés d’ordenació de les titulacions de dansa que s’està liderant la federació. Us anirem informant de les passes que anem fent arran de les dues taules constituides per tractar aquesta qüestió.

També s’han confirmat les parelles de la nova edició del Circula 2022, a l’espera de dues posibles adhesions més, que anunciarem en cas de confirmació. Aquests són els emparellaments d’enguany:

Madrid / Astúries-Cantàbria

Galícia / Andalusia

València / Catalunya

País Basc / Balears

Danza-T, Red de Trabajadoras de la Danza, té més de 10 anys de vida en els quals, fins ara, ha estat una plataforma que ha impulsat 6 edicions de CIRCULA! Tren de creació i formació en dansa. A més, ha realitzat diverses trobades nacionals i internacionals per a tractar temes com la salut laboral en les arts escèniques, l’estatut de l’artista o la transició professional del ballarí/na.