Actualitat

Danza-T presenta propostes perquè es reconegui l’experiència dels professionals sense titulació

10/05/2012

La Plataforma Danza-T, red de trabajadores de la danza -de la que forma part l’APdC– hem treballat en un projecte per a la creació de perfils professionals per la seva inclusió al Catàleg Nacional de Qualificacions professionals que publica l’INCUAL. Aquest projecte té com a objectiu aconseguir el reconeixement de les competències professionals dels professionals de la dansa que es troben en una situació de falta d’acreditació de les seves competències (professionals que no tenen un títol oficial, però que sí tenen una àmplia experiència). També té com a objectiu aconseguir que els professionals de la dansa puguin gaudir d’una formació continuada reconeguda i gratuïta (com tenen la resta de treballadors).

Hem presentat 3 propostes de perfil:

Tècnic de dansa i  moviment per a l’actuació, l’iniciació a l’expressió i la dinamització artística. L’activitat professional d’aquesta qualificació es basaria en actuar en viu i/o en mitjans audiovisuals, iniciar en l’expressió i comunicació i realitzar activitats de dinamització a través de la dansa.
Assistent en Activitats d’animació i dinamització artística a través de la dansa i el moviment. L’activitat professional es basaria en treballar com a assistent en activitats d’animació i dinamització de la dansa.
Tècnic de dansa i moviment per a l’animació i la dinamització artística. L’activitat professional d’aquesta qualificació es basaria en realitzar activitats d’animació i dinamització a través de la dansa.

Si s’accepten les propostes, continuarem treballant per a definir extensament les competències de cada perfil.