Actualitat

Danseu Festival s’adhereix al Pacte Laboral

05/03/2020
El Danseu Festival s’adhereix al Pacte Laboral, i és la primera adhesió que no és d’una companyia. Des de l’APdC celebrem la notícia i esperem aquest fet animi a aquests i altres sectors de la dansa a sumar-hi.
El Pacte Laboral, neix el 2005 per regular les relacions laborals entre els ballarins/ines associats a l’APdC i aquells teatres públics i privats i companyies de dansa que el subscriuen.

Es tracta d’un pacte de mínims econòmics destinat a companyies de dansa a Catalunya en les quals els creadors i coreògrafs, en la major part dels casos, són al mateix temps els empresaris. El pacte estableix l’obligatorietat de donar d’alta las ballarins i ballarines en règim d’artistes de la Seguretat Social pel seu treball i estipula unes retribucions mínimes anuals brutes que milloren la situació del ballarí. Es defineixen també diferents tipus de contractació i de retribucions (producció, bolo, gira, temporada) que sistematitzen i aclareixen les relacions laborals existents entre les companyies i els ballarins.

Els signants 

El pacte l’han signat les companyies: GELABERT AZZOPARDI COMPANYIA DE DANSA, S.L., ÀNGELS MARGARIT, S.L.U., INCREPACION DANZA S.L., MONS DANSA I EDUCACIÓ, S.L,  SOL PICO CIA. DE DANZA, S.L., SENZA TEMPO- BCN, S.L.U, ROSELAND MUSICAL, S.L., ERRE QUE ERRE S.C.C.L., COBOSMIKA COMPANY S.L., LOS CORDEROS S.C.C.L., THOMAS NOONE DANCE S.L.U., BÀCUM PRODUCCIONS S.L., CIA. SEBASTIAN GARCÍA-FERRO, MOVIMENT LANTANA, CIA. MAR GÓMEZ, IRON SKULLS CO, MAL PELO, SOCIETAT DOCTOR ALONSO, VERO CENDOYA, PERE FAURA, SÓNIA GÓMEZ, ROBERTO OLIVAN i  DANSEU FESTIVAL.