Actualitat

Dansa, teatre i concerts als nous Cinemes Girona de Barcelona

10/03/2010

Els nous Cinemes Girona, que van obrir les seves portes divendres passat a Barcelona, retransmetran periòdicament esdeveniments culturals de dansa, de teatre, d’òpera, concerts, gal·les,… , a més de projeccions cinematogràfiques.

El 31 de març a les 20h es podrà veure en directe des de Moscou  el Ballet Bolshoi, en concret l’espectacle Les flammes de Paris, un ballet clàssic amb música del compositor Boris Asafiev basat en la Revolució Francesa, i originalment coreografiat por Vasily Vainonen. El ballet es basa en un llibre de Nicolai Volkov, va ser estrenat al  Teatro Kirov a Leningrad el 7 de novembre de 1932, i la producció original i la coreografia van ser reconstruïdes al 2008 per Alexei Ratmansky per al  Bolshoi Ballet, en la versió que es podrà veure al cinema català.

http://www.youtube.com/watch?v=VMVn_RmIX24
També es podran veure les òperes El rapti en el serrall (22 d’abril des del Liceu) i Simon Boccanegra (29 d’abril des de la Scala de Milà), entre d’altres.

El cinema, el primer de la ciutat a formar part del Circuït Català de Cinema Digital (CCCD),  es tracta d’un renovat espai per al consum audiovisual. El remodelat equipament, amb tres sales –amb projectors de 35mm, digitals i de 3D– i un total de 650 localitats, ocupa l’espai del carrer Girona, 173, que va acollir els cinemes Lauren Girona i Casablanca Kaplan.

Més informació: www.cinemesgirona.cat