Actualitat

Dansa Metropolitana tanca amb èxit la seva cinquena edició

05/04/2022

Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans han participat enguany a la cinquena edició del festival Dansa Metropolitana, que entre el 10 i el 27 de març ha ofert prop de 300 activitats de dansa en diferents espais d’aquestes ciutats, consolidant-se com un dels festival de dansa de referència a l’estat.

Enguany el festival ha crescut, tant en nombre de municipis –de 10 a 12-, com en l’oferta de propostes, entre les quals 92 espectacles, 35 pel·lícules, 34 activitats paral·leles i 35 activitats educatives, a un total de 81 espais d’actuació.

Teatres, museus, centres cívics, carrers, cinemes i espais públics i singulars de dotze ciutats han sumat més de 60.000 espectadors (75% d’ocupació) durant les gairebé tres setmanes de festival, xifra que suposa un increment de públic del 26% respecte a l’última edició abans de la pandèmia, l’any 2019.

L’assistència de públic als espectacles en sala ha augmentat respecte a les últimes edicions. S’hi han representat un total de 115 funcions de 60 espectacles internacionals, d’arreu de l’estat i catalans, a les quals hi han assistit 17.500 espectadors. Els grans equipaments escènics, com el Mercat de les Flors i el Teatre Nacional de Catalunya, han omplert les platees durant moltes jornades, més d’una vintena d’espectacles han exhaurit entrades per a totes les funcions, i en conjunt s’ha registrat una mitjana d’ocupació del 75%.

La dansa ha tornat a envair amb força aquest any l’espai públic: el projecte Confluències ha congregat 8.000 espectadors a les 12 ciutats. La pluja, present durant tot el festival, no ha impedit la celebració de les activitats previstes a l’aire lliure i per les quals s’han buscat ubicacions alternatives. Un any més, la dansa s’ha pogut viure també al cinema, amb la projecció de grans produccions clàssiques a les sales i a través de la plataforma Filmin, que en conjunt han aplegat 34.000 espectadors. Finalment, el programa educatiu i de tallers vinculat al festival ha despertat un interès molt destacat, i ha sumat 840 espectadors.