Actualitat

Dansa i Circ reivindiquen un pla de desconfinament que atengui les seves singularitats

18/05/2020

El sector de la dansa i el circ reivindiquen el seu valor dins del sector cultural i que les seves singularitats siguin recollides en els plans de desconfinament. En aquest sentit, l’APdC i l’APCC han fet arribar a l’administració propostes que permetin la reactivació gradual d’un sector que necessita mesures d’urgència per garantir la seva continuïtat.

Els artistes de dansa i circ per desenvolupar la seva activitat necessiten un entrenament físic equivalent als esportistes d’alt nivell. Aquest entrenament es du a terme en espais i locals equipats amb els aparells, el material i el terra adequats per tal de realitzar l’activitat amb seguretat. Cal afegir que una part important d’aquests artistes realitzen la disciplina de dansa o de circ en parella o en grup. Això fa que l’assaig i l’entrenament en aquests mesos de confinament siguin impossibles en la majoria dels casos. Per aquesta raó, un cop es reprenguin les representacions en teatres i espais públics, els artistes hauran de poder entrenar i assajar, i és per això que és important permetre obrir l’entrenament professional als espais i locals per a professionals de les arts del circ i de la dansa.

Caldran doncs protocols per tal de reobrir aquests espais, i els professionals del circ i la dansa es comprometen a aplicar de forma estricta i personalitzada totes les mesures de seguretat i higiene durant la represa de l’activitat. Per tal que sigui possible l’entrenament i assaig entre membres d’una mateixa companyia proposem que aquests grups de persones siguin considerades membres de la mateixa unitat familiar, i no prohibir el necessari contacte físic perquè puguin treballar. Per tal de fer arribar aquestes reinvindicacions, l’APdC i l’APCC han enviat un comunicat a les administracions amb les mesures que podrien regir els seus entrenaments i assajos en aquest pla de transició cap a la normalitat per fases, i també amb un seguit de propostes de cara a mantenir vives les arts del circ i la dansa durant aquests mesos de poca activitat.

Podeu llegir el comunicat enviat a les administracions aquí.