Actualitat

Dácil González i Estévez/Paños y Compañía, Premis Nacionals de Dansa 2019

08/10/2019

Estévez/Paños y Compañía, en la modalitat de Creació, i Dácil González, en la d’Interpretació, han obtingut els Premis Nacionals de Dansa corresponents a 2019. Aquests premis, que concedeix anualment el Ministeri de Cultura i Esport, estan dotats amb 30.000 euros cadascun.

El jurat ha proposat la concessió d’aquest guardó, en la modalitat de Creació, a Estévez / Draps i Companyia “per la seva tasca d’obrir nous llenguatges i per la seva investigació de la dansa espanyola, flamenc i contemporani, des de la tradició a l’avantguarda, aconseguint originals resultats d’una dansa d’avui”, trets que “es posen de manifest de manera destacada en la seva última creació ‘Flamencolorquiano'”.
Quant a Dácil González, ha estat guardonada, en la modalitat d’Interpretació, “per l’impecable nexe entre tècnica, emoció i capacitat comunicativa, desenvolupat al llarg de més de 20 anys, amb solidesa i constància. A través de la seva trajectòria pot llegir-se gran part de la història de la dansa contemporània feta a Espanya”. El jurat ha destacat especialment la seva interpretació a La nuesa, últim treball de la Companyia Daniel Abreu, de la qual forma part. “Aquesta peça ressalta el seu esplèndid perfil d’intèrpret, que treballa des de la resistència i el compromís”.
Més informació sobre els guardonats aquí.