Actualitat

Curs vivencial de Dansa i Inclusió social

16/05/2013

Curs vivencial de Dansa i Inclusió social
8 i 9 de juny de 2013
Organitza: APdC

L’objectiu principal d’aquest curs de 12 hores és donar eines als professionals del sector per a desenvolupar metodologies i estratègies de treball efectives al voltant de la dansa en un context integratiu (dansateràpia, dansa comunitària, dansa intergeneracional, etc.). Es treballarà la vessant teòrica però sobretot la vivencial/pràctica.


Continguts del curs:

· Base teòrica per a treballar amb persones o col·lectius en risc social, potenciant el seu propi coneixement per a facilitar la seva integració en la societat. També per a treballar en grups de diferents edats i casuístiques.
· Eines pràctiques per a treballar la dansa social, i diferents línies i enfocaments de treball i projectes.
· Processos de canvi social i comunitari basats en el moviment i la dansa, on el cos i la ment estan en interacció recíproca i constant. Processos de canvi individual i grupal en la creativitat i l’art.
· Projectes de dansa basats en la interacció, desenvolupament de les capacitats, competències i recursos, empatitzar i aprendre a confiar en l’altre.
· Casos pràctics
Es donaran a conèixer i s’analitzaran projectes que es duen a terme actualment en el marc de la dansa social, Dansateràpia (violència de gènere. Dones i homes), Dansa integradora (projecte de Dansa comunitària i inclusió social amb persones i col·lectius d’exclusió i de risc), Dansa intergeneracional amb adults i infants, i investigació en dansa (col·lectius de discapacitats visuals).

Professorat:

Montserrat Iranzo
Dansaterapeuta, ballarina, intèrpret, creadora i docent. Interessada en connectar l’ésser humà, la comunitat i la societat amb el moviment i els seus processos creatius. S’introdueix en el món de la dansa, moviment i expressió corporal des de la dansa regional i la gimnàstica rítmica, passant per la clàssica, el jazz, la contemporània i l’aèria. Llicenciada en Treball Social i Màster en Dansateràpia i fundadora de Dansalut®. Ha treballat amb diferents col·lectius, especialitzant-se en violència de gènere, exclusió social i paidologia. També és ballarina (Cia. Vola Colom) i coreògrafa (“Sorpreses amb tu!!!”, premi Escena Familiar Can Falipa), a més, duu a terme muntatges de Dansa intergeneracional on compagina la dansa creativa amb infants i la consciència corporal amb adults. Amb “El Hombre. The Gangs”, al Centre Penitenciari Quatre Camins, va ser finalista dels Premis Dansacat 2009 en la categoria de Dansa i societat, i al 2012 en va ser guanyadora amb el projecte “Dansateràpia i Violència de Gènere“. Ha realitzat nombrosos articles i ponències entorn a la Dansa social i col·labora en projectes de Dansa comunitària. Com a docent ha col·laborat amb la UB, la UAB, la UPF, El Sagrat Cor, Dan Dan Dansa del Mercat de les Flors i el Graner Familiar.

El curs també comptarà amb la intervenció de les professionals  Sílvia Elgarrista (Dansalut), Laia Serra (Comusitària) i Carolina Alejos, que explicaran projectes de dansa i inclusió social en actiu. 

Quan?
Dissabte 8 de juny de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, i diumenge 9 de juny de 10 a 14h

On?
Fabra i Coats, fàbriques de creació
C/ Sant Adrià, 20 3r pis, Sala 5
08030 Barcelona
Metro: L1 Sant Andreu , Renfe Sant Andreu Comtal

Preu socis APdC: 30€ / Preu normal: 70€

Inscripcions
Envia un e-mail a projectes@dansacat.org fins a 3 dies abans del curs.
Places limitades.
Cal que porteu roba còmoda per a ballar i moure-us.