Actualitat

Curs de dramatúrgia per a ballarins i coreògrafs (13 i 14 de setembre)

01/09/2014

Com connectem amb el públic?, quines nocions bàsiques de dramatúrgia necessitem per a un espectacle de dansa?, quines són les eines pràctiques?

L’APdC organitza un curs de 12 hores de dramatúrgia per a ballarins i coreògrafs. Serà el cap de setmana del 13 i 14 de setembre i estarà a càrrec de Tanya Beyeler (del Conde de Torrefiel). L’objectiu és donar eines pràctiques i fer-ho en un grup reduït de 12 participants.

DESCRIPCIÓ DEL CURS

Què significa la dramatúrgia en la dansa contemporània? Quines són les eines més importants a l’hora de crear una peça de moviment? El taller proposa observar les possibilitats de desenvolupament, contextualització i posada en escena d’una idea per estructurar la creació i entendre la composició dramatúrgica d’una peça de dansa des de la primera intuïció fins a les decisions finals.

Durant el taller s’analitzaran diverses peces significatives amb la finalitat de comprendre la composició dramàtica que les consolida, es treballarà de manera teòrica aspectes importants de les estructures dramatúrgiques d’una creació l’eix central de la qual sigui el moviment, i es duran a terme exercicis de creació per a posar en pràctica les eines.


PROFESSORAT

Tanya Beyeler, 1980
S’inicïa com a actriu en la modalitat de teatre textual, però el temps i l’experiència l’han apropat a la dansa i les arts en viu de caràcter més performatiu. Actualment viu a Barcelona i desenvolupa el seu projecte escènic conjuntament amb Pablo Gisbert sota el nom de El Conde de Torrefiel. Les seves peces escèniques són el resultat d’una oscil·lació entre literatura, arts plàstiques i coreografia. Treballa regularment com a intèrpret i en l’equip artístic a la companyia de dansa La Veronal.
Ha cursat estudis teatrals en art dramàtic, direcció i dramatúrgia. Ha treballat com dramaturga a la peça Encore de la suïssa Eugénie Rebetez, i al nou treball de la coreògrafa basca Olatz de Andrés.

DATA I HORA
Dissabte 13 i diumenge 14 de setembre (Noves dates!)
De 10 a 14h, i de 15 a 17h

LLOC

La Visiva

Sepúlveda 85 (baixos) Barcelona

Metro L1 Rocafort

PREU
Socis APdC: 50€ / No socis: 80€

INSCRIPCIONS
Cal que ompliu el Formulari. En breu rebreu un e-mail de confirmació amb el número de compte. La plaça quedarà reservada un cop s’hagi fet el pagament.Places limitades. Grup reduït de 12 persones.
Cal que porteu roba còmoda per a moure-us.