Actualitat

Crida a la presentació de propostes per a la I Jornada de Bones pràctiques: La Dansa a l’escola

17/07/2015

L’Associació de Professionals de la dansa de Catalunya i Moviment Lantana, organitzem – amb la col·laboració de la Universitat de Girona- la I Jornada de Bones Pràctiques ‘La Dansa a l’escola’. Es durà a terme el 14 de novembre de 2015 a Banyoles, amb l’objectiu de donar visibilitat a aquells projectes que tenen la dansa com a vehicle pedagògic/educatiu, i aconseguir una major presència de la dansa a l’escola amb projectes de qualitat. 

La jornada serà un espai de trobada per a compartir experiències, i sumar esforços, en la qual es presentaran diversos casos de Bones Pràctiques professionals. Aquestes presentacions i les conclusions de la jornada es faran públiques i es difondran a través de diversos canals i mitjançant una publicació de la Universitat de Girona.

Hi podran assistir tots els professionals de la dansa, mestres de l’escola ordinària, educadors socials, psicòlegs, pedagogs…, i altres professionals  interessats en la dansa.

Presentació de propostes de bones pràctiques

Temàtica
Es poden presentar tots els projectes ja implementats que integrin la dansa a l’escola ordinària.  Durant la jornada es faran 3 blocs de presentació i debat sota els següents títols:

1) La Dansa a l’escola
Ponència a càrrec de Gemma Calvet.
Presentació de 2 projectes de bones pràctiques professionals
Debat

2) El perfil d’especialista que fa Dansa a l’escola

Ponència a càrrec de Dolors Cañabate.
Presentació de 2 projectes de bones pràctiques professionals.
Debat

3) Dansa i diversitat
Ponència a càrrec d’ Amèlia Aguilera.
Presentació de 2 projectes de bones pràctiques professionals.
Debat
Cada projecte presentat tindrà 10 minuts d’exposició i 5 minuts per a preguntes dels assistents.
 

Enviament de propostes

Els i les professionals interessats a exposar casos de bones pràctiques han d’omplir aquest formulari (Indicant resum del projecte, raó de ser, objectius, implementació, valoració, etc.) fins al 20  de setembre de 2015.

Una comissió  avaluarà les propostes rebudes, 6 de les quals s’exposaran durant la jornada. Aquesta comissió està formada per representants de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i del Departament de Didàctiques específiques de la Universitat de Girona.

L’organització facilitarà un servei d’autobús entre Barcelona i Banyoles (anada i tornada el mateix dia),  i un ticket de restaurant per projecte, per al dinar.

S’expedirà una certificació per part de l’APdC i la Universitat de Girona que acrediti la participació  en la presentació d’un cas de bones pràctiques.

Els projectes seleccionats formaran part de la publicació que realitzaran les entitats impulsores i  la Universitat de Girona, sobre la temàtica treballada.

L’organització podrà utilitzar totes les imatges generades dels projectes per a la comunicació específica i les publicacions derivades.

Trobareu la convocatòria en pdf a peu de pàgina.