Actualitat

Creadors escènics, guionistes i actors reclamen millores laborals

26/11/2008

Creadors escènics,  guionistes i actors catalans han fet sentir aquest cap de setmana reclamacions per a millorar les seves condicions laborals. Els creadors escènics, per exemple, han protagonitzat una tancada de 24 hores, mentre que els guionistes catalans han creat un sindicat per a defensar els seus drets, i els actors han elaborat un informe sobre l’estat de la professió.

Els creadors escènics, sota el títol Indisciplines, han reivindicat millores amb una tancada de 24 hores en un local del Poblenou que d’aquí a pocs mesos enderrocaran. Expliquen que al barri, en deu anys, s’ha passat de 115 tallers artístics a només 7 i lamenten que els teatres públics no s’arrisquin a descobrir nous valors i només s’ aposti per propostes que prèviament ja saben que seran un èxit.

Per altra banda, els guionistes s’han reunit en assemblea i s’han constituït en sindicat a l’estil de la indústria nord-americana. Citats per Guionistes Associats de Catalunya, l’associació reuneix els responsables de sèries com Ventdelplà o Porca Misèria i defensen la millora de les seves condicions laborals. Els actors, en canvi, han protagonitzat unes jornades sobre l’estat de la professió. L’informe que se n’ha extret denuncia situacions desconegudes i precàries dins la professió, com simulacres de contractacions.