Actualitat

Coreògrafs i coreògrafes seleccionats per al projecte “Re-mou-te”

15/07/2015

La Comissió de selecció del projecte Re-mou-te, integrada per 3 professionals de diversos àmbits del sector de la dansa: Amèlia Boluda, Maria Campos, i Alexis Eupierre, i presidida per un representant de l’APdC i de la Fundació SGAE (aquests darrers sense vot), han resolt la convocatòria de cerca de coreògrafs.

D’entre les prop de 20 propostes rebudes, se n’han escollit 3, malgrat que la previsió inicial era escollir-ne 2. Els coreògrafs i coreògrafes seleccionats són:

•      Laura Alcalà–  Suite d’estiu, Cia. Mudances (1993)

•      Pol Jiménez Sánchez – Glimpse, Cia. Gelabert-Azzopardi (2004)

•      Lautaro Reyes – Ottepel, Cia. Danat Dansa (1994)

La comissió de selecció ha volgut fer una menció especial a les propostes de Miquel G. Font, i de Irene Garcia, que malgrat no haver estat entre les 3 primeres seleccionades, han destacat per la seva qualitat i originalitat.

Els 3 coreògrafs escollits mitjançant convocatòria hauran de revisar l’obra que han triat i crear un nou treball de qualsevol format: espectacle, vídeo, taller, intervenció, exposició, instal·lació, etc.  Comptaran amb l’acompanyament del coreògraf/a de la peça original. Per a les mencionades tasques rebran una remuneració de 2.200€, i podran treballar amb un màxim de 4 intèrprets de la seva elecció.
Aquests ballarins seran contractats i remunerats directament per l’APdC.

El resultat final de les revisions es presentarà públicament durant el darrer trimestre de 2015 (dia i lloc a determinar).

Sobre Re-mou-te…
Es tracta d’un projecte impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i la Fundació SGAE per apropar creadors de dansa de diferents generacions, i posar en valor el llegat
coreogràfic de Catalunya.

El projecte té com a principal objectiu la transmissió de coneixement entre els artistes de diferents edats i amb diferents punts de vista, que revisaran conjuntament peces coreogràfiques ja creades, per arribar a la creació i presentació d’un nou treball, ja sigui una deconstrucció, una continuació del treball original, etc.,  amb total llibertat per als creadors/es que es trobin, tant a nivell d’estils com de format (espectacle, vídeo, taller, intervenció, exposició, instal·lació, etc.).

Companyies amb una llarga trajectòria  i creadors de fins a 30 anys
Formaran part del projecte algunes de les companyies catalanes que van néixer als anys 80 i que actualment segueixen en actiu: Cia.Gelabert-Azzopardi, Àngels Margarit/ Cia. Mudances, Danat Dansa,
Nats Nus i Roseland Musical
, i  joves creadors i/o creadores de fins a 30 anys, socis de l’APdC, escollits mitjançant la present convocatòria.

El projecte creatiu anirà acompanyat d’un enregistrament en les diferents fases del procés per tal de documentar-lo i poder disposar d’un material que formarà part de l’arxiu gràfic de la història de la coreografia contemporània catalana.

Més informació sobre el projecte Re-mou-te