Actualitat

Coreògrafa seleccionada per al projecte “Re-mou-te” 2016

14/07/2016

La Comissió de selecció del projecte Re-mou-te, integrada per 3 professionals de diversos àmbits del sector de la dansa: Maria Campos, Ana Sánchez i Montse Colomé, i presidida per un representant de l’APdC i de la Fundació SGAE (aquests darrers sense vot), han resolt la convocatòria de cerca de coreògrafs.


D’entre les 15  propostes rebudes, s’ha escollit Gemma Peramiquel–  El món, la carn (l’últim cop), Cia. La sota de bastos (1995).

La coreógrafa escollida mitjançant convocatòria haurà de revisar l’obra que ha triat i crear un nou treball de qualsevol format: espectacle, vídeo, taller, intervenció, exposició, instal·lació, etc.  Comptarà amb l’acompanyament del coreògraf de la peça original, Jordi Cardoner. Per a les mencionades tasques rebrà una remuneració de 2.200€, i podran treballar amb un màxim de 4 intèrprets de la seva elecció.
Aquests ballarins seran contractats i remunerats directament per l’APdC.

El resultat final de les revisions es presentarà públicament el divendres 21 d’octubre de 2016 a La Caldera Les Corts.


Sobre Re-mou-te…
Es tracta d’un projecte impulsat al 2015 per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i la Fundació SGAE per apropar creadors de dansa de diferents generacions, i posar en valor el llegat coreogràfic de Catalunya.

El projecte té com a principal objectiu la transmissió de coneixement entre els artistes de diferents edats i amb diferents punts de vista, que revisaran conjuntament peces coreogràfiques ja creades, per arribar a la creació i presentació d’un nou treball, ja sigui una deconstrucció, una continuació del treball original, etc.,  amb total llibertat per als creadors/es que es trobin, tant a nivell d’estils com de format (espectacle, vídeo, taller, intervenció, exposició, instal·lació, etc.).

Aquest any s’han pogut presentar propostes a partit d’obres de companyies catalanes que es van crear coincidint amb els inicis de la dansa contemporània a Catalunya: Ballet Contemporani de Barcelona (1977-1997), Cia. Avelina Argüelles (1980-1998) i La Sota de Bastos (1985-1996).


Més informació sobre el projecte Re-mou-te

http://www.fundacionsgae.org/story.php?id=2321