Actualitat

Convocatòria per participar al 2n laboratori de Luz Arcas al Graner (juliol)

01/07/2023

Luz Arcas (La Phármaco) compartirà la seva metodologia de treball al Graner de l’11 al 20 de juliol de 2023 en un laboratori gratuït adreçat a persones de +55 anys, aficionades o amb alguna experiència professional al camp de la dansa. Després d’un primer laboratori que va tenir lloc al març, Luz continua treballant en el seu projecte i obre aquest segon context per compartir la seva pràctica i procés de creació. Busquem un grup de 15 persones màxim per participar a 6 sessions de 2 hores cadascuna (l’última sessió consistirà en una obertura pública del procés), sota el títol de Nombrosos sereu desert, que també serà el títol del tercer capítol de la seva trilogia escènica Bekristen/Cristianos, iniciada el 2019.

Luz Arcas és resident a Graner 2023 per convocatòria pública en la modalitat d’investigació.

“M’interessa moltíssim aquesta frontera on la fe, la ideologia, la política i l’economia es confonen, i fan que les nostres vides estiguin fetes d’actes còmplices, rítmics, rituals que ens defineixen com a societat: els cada vegada més nombrosos habitants del planeta contribueixen diàriament a la seva destrucció, crec que aquesta és la tragèdia del nostre segle, la consciència d’aquesta complicitat i la tristesa crònica que ens provoca.

Hi ha alguna cosa que m’obsessiona des del principi de la trilogia i que he reservat per al tercer capítol: mentre guanya pes i realitat l’espai virtual, mentre el miratge de l’eterna joventut deixa de ser una utopia o la cultura de l’èxit assumeix un valor gairebé religiós, creix veloç i en pendent l’economia de la deixalla: objectes d’un sol ús que no obstant sobreviuran com a escombraries moltíssimes generacions humanes.

També m’obsessiona com la lògica dels objectes (econòmica) opera també en la distribució dels cossos humans al món ia la societat: tal com existeixen espais per a les deixalles, els cossos obsolets o inútils estan relegats a llocs concrets.”