Actualitat

Convocatòria Marea Roja- Dilluns 11 a les 18.45h

11/11/2013

Companyes y companys,

 

Des de fa un temps estem assistint a unes polítiques que afecten negativament al conjunt de la població. Aquestes polítiques estant portant a la destrucció de llocs de treball, a la pèrdua de poder adquisitiu i al desballestament de les conquestes històriques en els terrenys socials, sanitari, educatiu i cultural.

En el terreny cultural, clau en la sedimentació de valors, en l’aprofundiment democràtic de l’accés a l’aprenentatge, en el coneixement i el gaudi en l’experimentació, la recerca, els llenguatges i els nous formats i tot el que significa en el procés individual i col·lectiu d’emancipació, llibertat i esperit crític, les retallades públiques no només estant portant a la destrucció de llocs de treball, via acomiadaments no justificats, tancament de sales, ofegament de l’associacionisme de base, veritable constructor de cultura de proximitat, reducció dràstica dels pressupostos de les biblioteques, retards en els pagaments que han posat i posen al límit els agents, els creadors, els treballadors de la cultura i que han comportat i comporten el tancament de moltes petites i mitjanes empreses, cooperatives, associacions o treballadors autònoms i la desaparició de teixit cultural, sinó que a més a més l’increment de l’IVA al 21%, ha comportat per una part l’acceleració de la precarització i la destrucció de llocs de treball en el sector i per altre impedir l’accés de la ciutadania a la cultura, convertint–‐la en un luxe per amplies capes de la població.

I la cultura no és un luxe. La cultura és l’aliment de l’anima, imprescindible eina de desenvolupament humà. I l’aliment de l’anima ha de tenir el mateix IVA que l’aliment del cos.

Marea Roja-Cultura en lluita ha aprovat la convocatòria d’una gran concentració pel dia 4 de desembre a les 4 de la tarda per una IVA cultural del 4 % (4-44) a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, perquè defensar la cultura passa, en primer lloc, per garantir el seu accés. i fa una crida a totes les organitzacions, associacions, sindicats, col·lectius, festivals, teatres, centres culturals, a assistir a una reunió aquest proper dilluns 11 de novembre a les 18,45h. al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia (Travessia de Sant Antoni, 6-8. 08012 Barcelona) per aconseguir, tots plegats, una resposta contundent a les polítiques anticulturals.

Si no podeu assistir a la reunió, però esteu d’acord en donar suport a la concentració, envieu-nos una confirmació a marearojaculturaenlluita@gmail.com