Actualitat

Convocatòria del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2017

13/06/2017

L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona convoca el Premi de Dansa 2017 amb l’objectiu de potenciar el treball dels joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut a la producció i a l’exhibició per tal de donar-los a conèixer i facilitar així la seva inserció laboral.

L’APdC col·labora amb la iniciativa oferint una primera sessió d’assessorament professional de tot tipus (laboral, jurídic, etc.) a la companyia guanyadora i als finalistes si així ho desitgen.

Pot optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de la dansa que estigui integrat com a mínim per tres graduats del Conservatori Professional de Dansa, del Conservatori Superior de Dansa o que hagin finalitzat els dos anys d’estudis amb la Jove Companyia IT Dansa de l’Institut del Teatre. Aquests postgraduats poden realitzar tasques diverses dins del projecte. Així mateix es valorarà la participació de graduats d’altres escoles de l’Institut del Teatre.

Les coreografies finalistes es presentaran en una gala al Mercat de les Flors el primer cap de desembre del 2017 i després de la gala un jurat proclamarà la coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2017. La coreografia guardonada rebrà la dotació econòmica i ajut per desenvolupar la proposta en una producció d’un mínim de 50 minuts, que s’estrenarà al Festival de Barcelona Grec 2018.

Paral·lelament el SAT Espai Dansat seleccionarà entre els quatre finalistes dues coreografies per a ser representades al seu teatre que rebran un ajut per desenvolupar l’espectacle de 15 a 25 minuts.

El Teatre Auditori de Sant Cugat aportarà la construcció dels volumètrics de l’escenografia de la coreografia guanyadora del Premi mentre que el Centre Cultural Terrassa acollirà en residència la coreografia guanyadora. La Caldera Les Corts oferirà residència per assajar als finalistes.

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival BarcelonaMercat de les Flors, Fundació SGAE, Centre Cultural de Terrassa, Graner, Teatre Auditori de Sant Cugat, SAT Espai Dansat, La Caldera Les Corts i l’Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC, L’Estruch.

Termini de presentació de sol·licituds del 4 al 15 de setembre de 2017, ambdós inclosos.

Consulteu les bases aquí.