Actualitat

Últim dia per presentar espectacles de dansa al projecte estatal Circula!

07/05/2021

Per participar cal estar associat/da a alguna de les entitats impulsores del projecte (APdC, APDCM, APDCV, ADDE, PAD, APDA i Movimiento en Red de Cantabria)

El termini per presentar les propostes és fins al dijous 10 de juny a les 23.59h

Des d’avui està oberta la convocatòria de propostes artístiques per a la setena edició del CIRCULA! Tren de creació i formació en Dansa, un projecte que va nèixer amb l’objectiu de facilitar la mobilitat dels professionals de la dansa impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), l’Associació de Professionals de la Dansa a la Comunitat de Madrid (APDCM), l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV) , l’Associació de Professionals de la Dansa del País Basc (ADDE), l’Associació Andalusa de Professionals de la Dansa (PAD), l’Associació de Professionals de Dansa d’Astúries (APDA) i Movimiento en Red de Cantabria.

S’escolliran a 6 coreògrafs o coreògrafes (amb o sense companyia) que podran mostrar la seva obra en una de les comunitats participants. Cada creador/a seleccionat rebrà un catxet mínim de 2.700 euros (impostos a part) per actuació i acció formativa. Els participants han de ser creadors i creadores associats a les entitats impulsores del projecte Circula!, amb peces estrenades o no estrenades, de qualsevol estil i format, sempre que es pugui adaptar la seva presentació a sala. El termini de presentació de propostes acaba el 10 de juny de 2021 a les 23.59h. No podran participar les companyies seleccionades en les dues últimes edicions (2019 i 2020). Només s’acceptarà un projecte per creador/a.

L’exhibició de la proposta seleccionada es concentrarà en el darrer trimstre de 2021. En el cas que l’exhibició escènica no pugui dur-se a terme a causa del COVID 19, la companyia seleccionada i l’Associació d’acollida decidiran l’alternativa que millor convingui a totes les parts sense que en cap cas això afecti el caixet pactat.   

  • El/la creador/a seleccionat/da d’ASTÚRIES/CANTÀBRIA exhibirà la seva peça en col·laboració amb Sala Baratza, a Vitoria Gasteiz (País Basc). Programació inclosa dins del Tzan Tzan Festival. L’actuació es realitzarà entre el 29 i 31 d’octubre.
  • El/la creador/a seleccionat/da d’ANDALUSIA exhibirà la seva peça a la Comunitat Valenciana, el 10 i 11 de desembre a l’Espai d’Arts Vives La Mutant de València. Les accions formatives es realitzaran els dies 9 (al Conservatorio Profesional de Danza) i 11 (a l’Espai d’Arts Vives La Mutant).
  • El/la creador/a seleccionat/da de CATALUNYA exhibirà la seva peça a Madrid. Calendari i espai per determinar.
  • El/la creador/a seleccionat/da de la COMUNITAT VALENCIANA exhibirà la seva peça a Andalusia, l’1 de desembre a la Sala B del Teatro Central de Sevilla. El taller tindrà lloc al Conservatorio Profesional de Danza de Sevilla.
  • El/la creador/a seleccionat/da de MADRID exhibirà la seva peça a Catalunya, el 26 de novembre al SAT! Teatre de Barcelona. L’acció formativa es realitzarà el 25 de novembre.
  • El/la creador/a seleccionat/da del PAÍS BASC exhibirà la seva peça a Astúries. Calendari i espai per determinar.

L’espai per a la realització de les diferents accions formatives es concretarà un cop seleccionats els projectes.

Les propostes s’hauran de fer arribar a través d’aquest formulari. Per a qualsevol consulta es pot contactar amb l’organització a través de danzacircula@gmail.com.

Circula! Va néixer el 2015 com una necessitat dins el context de les mancances actuals de la polítiques culturals en matèria de Dansa i pretén establir xarxes de col·laboració que permetin i fomentin l’exhibició dels treballs d’aquesta disciplina en altres ciutats. Una xarxa de cooperació i intercanvi artístic que trenqui les barreres geogràfiques i que ofereixi una projecció als nostres creadors perquè els seus espectacles tinguin més visibilitat i mobilitat en un context territorial més ampli.