Actualitat

Fins al 13 de març busquem 2 coreògrafs/es per al projecte ‘Balla’m un llibre’ 2022

09/02/2022

Enguany augmentem la remuneració per als projectes guanyadors, que disposaran de 3.000 euros per a la producció i l’estrena a Barcelona, i 3.200 per a les altres 4 funcions al territori

El projecte Balla’m un llibre vol acostar la dansa a la ciutadania en una programació especial i oberta a tot el públic. Parteix de la literatura per apropar el llenguatge coreogràfic a tots els usuaris de les biblioteques participants.

Enguany l’APdC i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya tornaran a apostar per la creació de noves peces relacionades amb la literatura. Concretament, al voltant dels universos de dos escriptors, dels quals enguany es commemoren 100 anys del naixement d’ambdós:

–  L’escriptor Joan Fuster i Ortells.

– El poeta, crític, traductor i lingüista Gabriel Ferrater.

Els projectes seleccionats es desenvoluparan al llarg del 2022, amb estrena a Barcelona i quatre actuacions a biblioteques de diferents municipis del territori català. En cas que per mesures i protocols sanitaris amb motiu de la COVID-19, no es puguin dur a terme les actuacions presencialment, es faran en format online.

REMUNERACIÓ
Les tasques de creació coreogràfica i les despeses que se’n derivin (ballarins/es, transport, necessitats tècniques específiques) comptaran amb una remuneració de 3.000€ (base imposable), que inclou l’estrena de la peça a Barcelona. Les peces es representaran en 4 ocasions més cadascuna amb un pressupost de 3.200€ (base imposable).

Caldrà presentar les factures corresponents a la creació i a l’estrena a Barcelona a l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya – APdC, i les de la resta d’actuacions al Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat.

Us podeu presentar fins al 13 de març de 2022. Només s’acceptarà una proposta per creador/a.

La Comissió de Selecció estarà formada per dos membres de junta de l’APdC i dos membres designats pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La resolució es farà pública (a dansacat.org) la setmana del 21 de març de 2022.