Actualitat

Obrim convocatòria per trobar 1 coreògraf/a per la desena edició de ‘Balla’m un llibre’

02/02/2024

La paraula i la dansa tornaran a entrecreuar-se a les biblioteques públiques de Catalunya amb el projecte Balla’m un llibre, el cicle de coreografies curtes creades a partir de textos literaris  per ser interpretats als equipaments bibliotecaris d’arreu del territori. El projecte enfila aquest 2024 la desena edició, mantenint els seus objectius inicials: apropar el llenguatge de la dansa des d’un escenari singular i de proximitat per als ciutadans i ciutadanes.

Enguany l’APdC i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya apostaran per la creació d’una nova peça al voltant de l’univers d’Àngel Guimerà, coincidint que el 2024 se celebra el centenari de la seva mort.

El projecte seleccionat es desenvoluparà entre juny i novembre de 2024 (exceptuant agost), amb estrena a la província de Barcelona i quatre actuacions en biblioteques de diferents municipis del territori català

REMUNERACIÓ

La producció (les tasques de creació coreogràfica i les despeses que se’n derivin, com sou de ballarins, transport, necessitats tècniques específiques) comptarà amb una remuneració de 3.000€ (base imposable), que inclou l’estrena de la peça a la província de Barcelona.

A part de l’estrena, la peça es representarà en 4 ocasions més cadascuna (a qualsevol biblioteca ubicada dins el territori de Catalunya) amb un caixet de 800€ + IVA per bolo. Caldrà presentar les factures corresponents a la producció i estrena a l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya – APdC (3.000€ de base imposable), i les de la resta d’actuacions al Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat (3.200€ base imposable).

PROCEDIMENT DE SELECCIÓ

Us podeu presentar fins al 7 de març de 2024. Només s’acceptarà una proposta per creador/a.

La Comissió de Selecció estarà formada per dos membres de junta de l’APdC i dos membres designats pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La resolució es farà pública (a dansacat.org) la setmana del 25 de març de 2024


*Enguany, Balla’m un llibre torna a seleccionar 1 sol projecte amb la intenció de poder allargar el recorregut i la gira de propostes d’edicions anteriors.