Actualitat

Conversa sobre les polítiques culturals de la Generalitat (2004-2009)

23/09/2009

A partir de 3 entrevistes, realitzades al juny de 2009 a Gemma Sendra, Berta Sureda i Xavier Marcé, Menoslobos -nou projecte de La Porta- proposa 7 seqüències temàtiques per analitzar els plantejaments generals de política cultural que es van iniciar amb el primer govern d’esquerres de la Generalitat de Catalunya; la nova arquitectura del Departament de Cultura, els objectius, prioritats, accions y les seves conseqüències. Es revisarà també el que va significar per aquestes noves polítiques el canvi de la Conselleria de Cultura del PSC a Esquerra Republicana de Catalunya i la transició a l’actual CoNCA – Consell Nacional de la Cultura i de les Arts.

En paral·lel publiquen “OBRIR ELS POSSIBLES. Els reptes de una política cultural avui“, un text generat per Marina Garcés per acompanyar la reflexió sobre els futurs que es volen i podem projectar per a la cultura.

La conversa està oberta i tindrà lloc el proper 17 d’octubre a les 19 h a Hangar.  A més, comptarà amb convidats especials per obrir el debat al voltant de la pertinència de certes polítiques i estratègies, la necessitat de canals independents per articular pensament des de la cultura. La conversa també es podrà seguir per streaming a www.menoslobos.org.