Actualitat

Coneixes FlipART, el programa de l’ODA que apropa les arts escèniques als joves? T’expliquem com formar-ne part!

05/11/2018
L’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona és un servei especialitzat que dona suport a les polítiques locals de difusió i promoció de les arts escèniques, la música, la dansa i les arts visuals i promou projectes de cooperació amb els ajuntaments per la difusió de les arts als municipis.
Encapçala diferents iniciatives de fidelització i de creació de nous públics, amb les que pretén afavorir les condicions indispensables perquè tots els ciutadans puguin accedir a les programacions culturals dels municipis i es divulguin els aprenentatges que li donen sentit.
Un dels projectes que l’ODA té actualment en marxa és FlipART, un programa que busca incentivar i apropar les arts entre els joves, adreçat a alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, i consta de diverses branques d’activitats:

  • Aventures d’artistes: diversos artistes expliquen als alumnes la seva trajectòria i experiència professional.
  • Els oficis de les arts: els tècnics de professions vinculades a les arts expliquen als alumnes què hi ha darrera el teló i què fa possible la posada en escena dels espectacles.
  • Assessorament tècnic per a projectes escènics que es realitzin al centre.
  • Xerrada sobre els processos de creació d’un ofici de les arts.
  • Monogràfics d’arts: diversos professionals donen a conèixer als alumnes les seves disciplines escèniques a partir d’una introducció pràctica.
El projecte consta d’un catàleg de propostes d’artistes de diferents branques pensades per presentar la seva feina als alumens de diversos centres educatius. Una comissió rep les proposta i selecciona les que considera més adequades pel programa.
Podeu consultar les bases per formar part del catàleg de FLIPART aquí.