Actualitat

Concerts de dansa al Mercat de les Flors amb l’OBC

26/05/2014

El Mercat de les Flors comptarà amb la participació de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) al projecte educatiu TOT DANSA, que enguany arriba a la seva novena edició, i seguidament amb dos concerts en què interpretarà temes habituals de la dansa, que seran comentats per especialistes.

El 5 de juny (amb invitació, tancat a alumnes i famílies) més de 100 joves de secundària, dirigits pel coreògraf Toni Mira, ballaran amb la música en directe de l’OBC, al projecte educatiu TOT DANSA, impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona. Els objectius que persegueix aquesta iniciativa municipal són promoure el llenguatge artístic i la dansa entre l’alumnat d’ESO i Batxillerat, ser una eina educativa pel professorat, aprofitant els recursos que pot oferir la dansa dins l’aula per promoure-la com una experiència positiva, personal i col·lectiva.

D’altra banda, l’OBC presentarà al Mercat de les Flors dos concerts (6 i 7 de juny) amb un programa dedicat a la dansa, i comentat per especialistes que desvetllaran els registres i camins d’un repertori representatiu que repassa la història de la música per a dansa, des de J-Ph. Rameau a J. S. Bach, passant per D.Milhaud i J. Adams. La direcció estarà a càrrec de Rubén Gimeno, i els especialistes que comentaran els concerts seran Roberto Fratini, professor i teòric de dansa, i David Puertas, músic i periodista de divulgació musical.

Els socis i sòcies de l’APdC poden comprar entrades anticipades (a la web del Mercat) amb un 15% de descompte, i entrades amb un 50% de descompte el mateix dia del concert a les taquilles del teatre.