Actualitat

Comunicat de l’APdC contra els casos d’abusos a l’Institut del Teatre

22/02/2021

L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya vol mostrar el seu total rebuig i indignació davant dels casos d’assetjament sexual i abús de poder que s’han comès a les aules de l’Institut del Teatre durant els darrers 30 anys. 

Malauradament, les notícies aparegudes al diari ARA parlen d’una problemàtica estructural que encara es troba alarmantment present dins el sector i la societat. Les vexacions viscudes per l’alumnat de l’ESAD no les hauria de viure ningú i cal denunciar-les i erradicar-les immediatament. És per això que des de l’APdC volem donar tot el nostre suport a les persones afectades i valentes que s’han atrevit a alçar la veu. No només ajudeu a aturar aquesta situació inadmissible, sinó que obriu camí a molts altres casos que per por a l’escrutini social romanen en silenci. 

Confiem que des de l’Institut del Teatre es prenguin les mesures pertinents, no només per aturar aquests comportamets inacceptables i sancionar els seus responsables, sinó per garantir l’aplicació dels protocols i impedir que cap alumne torni a patir aquesta desprotecció d’ara en endavant.