Actualitat

Comunicat de condemna contra una nova agressió homòfoba

15/09/2023

L’APdC s’adhereix al comunicat que diferents associacions i entitats del sector de les arts escèniques han fet públic conjuntament per condemnar l’agressió homòfoba de la que va ser víctima Roberto G. Alonso el 14 de setembre a Barcelona:

Des de les associacions i entitats d’arts escèniques volem denunciar l’agressió homòfoba que ahir, 14 de setembre, va patir el nostre amic i company Roberto G. Alonso, i volem fer públic el nostre absolut suport cap a ell i cap al seu cercle més proper.

Sempre rebutjarem qualsevol acte de violència en vers qualsevol persona, però avui ho fem encara més contundentment en contra de les agressions que pateix cada vegada de manera més freqüent el col·lectiu LGTBIQ+. També cal prendre consciència que ignorar una víctima, com van fer ahir els diferents testimonis de l’agressió, també és una forma de legitimar la violència i que com a ciutadans és la nostra responsabilitat donar-li suport.

Continuarem lluitant per defensar que la cultura és la via més potent per transmetre valors, per ensenyar que la pluralitat és riquesa i cal preservar-la, que la cultura és l’eina del diàleg i de la convivència que ens permet construir un món més segur per a tothom. Tolerància zero.

Les entitats adherides són: AAPDC, ACET, ACPDC, ADETCA, AGT, APCC, APdC, APGCC, Assoc. Catalana de Dramatúrgia (ACD), Associació Plataforma d’Arts de Carrer, ATECAT, CDAEC, CIATRE, CONARTE, El col·lectiu de companyies, FAETEDA, GAC, On el teatre Batega PAC, Te Veo, TTP, Unima i Xarxa productores.