Actualitat

Comunicat de ConArte en relació al conveni col·lectiu de l’audiovisual

17/04/2024

ConArte, juntament amb els altres sindicats representats a la Taula del Conveni estatal d’actors i actrius, ballarins i ballarines de l’audiovisual, hem dit PROU!

Des de finals del mes de gener els sindicats hem proposat i cercat acords raonables per a les dues parts, que preservin uns mínims per als companys i companyes del sector.

La patronal NO NEGOCIA. No cerca ACORDS RAONABLES. Ha dilatat la pujada salarial enganyosament per estalviar-se més de mig any d’actualització salarial, per finalment “acceptar” l’aplicació de la pujada dels salaris per l’import de l’IPC de l’any 2023, és a dir, el 3’1%.

Però condicionat a que acceptem que en el nou conveni es limiti la clàusula de revisió automàtica de l’IPC a un màxim de pujada del 2%. Això és NO VOLER ARRIBAR A ACORDS I ROBAR ALS TREBALLADORS I TREBALLADORES EL SEU PODER ADQUISITIU.

No acceptar la nostra bona predisposició a modificar la clàusula de revisió automàtica incloent un mínim de l’1% i un màxim del 4% és NO VOLER ARRIBAR A ACORDS.

Amb els salaris d’actors i actrius, ballarins i ballarines NO ES JUGA. No som una mercaderia. Amb nosaltres es pot arribar a ACORDS RAONABLES per a les dues parts.

Estem ja a mitjans d’abril i seguim sense actualització de taules salarials en un sector ja precaritzat per si mateix, tal com es mostra a l’informe elaborat pels companys d’AISGE.

La patronal ha dilatat, des de finals del 2019, les negociacions per a un nou Conveni de l’Audiovisual fonamentalment per incloure, entre d’altres aspectes, un annex específic per a publicitat.

Per això diem PROU, ens plantem, NO ENS DEIXEN UNA ALTRA ALTERNATIVA que anar al SIMA (Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge) per iniciar un procediment de conflicte col·lectiu.

Des de ConArte continuarem treballant per aconseguir acords raonables amb la patronal. Però de moment diem PROU als seus xantatges continus contra el manteniment del nostre poder adquisitiu.