Actualitat

Saps en què estan treballant les comissions de sòcies de l’APdC?

10/02/2022

Consulta els avenços que estem fent en àmbits com educació o bones praxis en dansa i suma-t’hi si tens idees que ens puguin ajudar!

A l’APdC ja comptem amb més 560 persones associades que confien en la tasca que fem per cohesionar el sector i defensar els interessos dels i les professionals. Aquesta feina no seria possible sense les comissions formades per socis i sòcies de l’APdC, que de forma voluntària col·laboren a abordar nombrosos temes que afecten el sector de la dansa. Uns espais de debat, de participació i de treball que enforteixen la cultura associativa i que permeten connectar els coneixements i l’experiència de la nostra xarxa de professionals. Des de l’APdC volem que tu també puguis dir la teva en àmbits que ens afecten a totes: sindical, educatiu, entrenaments, comunicació, cures i bones praxis… Si ets soci o sòcia, fes un cop d’ull a les comissions i suma-t’hi! Quantes més veus i punts de vista tinguem, més lluny arribarem.

Comunicació i captació

Aquesta comissió es reuneix virtualment cada tres mesos per a idear les campanyes de comunicació i captació que es llancen des de l’associació. Recentment, hem produït i publicat el vídeo dels Amics i Amigues de la Dansa, i actualment estem preparant, entre d’altres iniciatives, una nova campanya de captació de socis; diverses accions que oferirem als Amics i associats; o les xerrades informatives que reactivarem a les escoles de dansa.

Sindical

Properament obrirem la comissió sindical, una de les branques més important de l’APdC, formada per sòcies i socis amb inquietuds al voltant de la regulació laboral, les bones pràctiques, l’estatut de l’artista… Si creus que pots aportar el teu granet de sorra en aquests àmbits, no dubtis a contactar-nos. Quantes més veus tinguem, millor defensarem els interessos dels treballadors i treballadores del nostre sector.

Educació

Aquesta comissió va alternant les reunions online i presencials segons les necessitats de cada moment. Actualment té tres iniciatives en marxa: el cens de centres de formació de dansa a Catalunya; el Projecte REDE: Red Estatal de Danza y Eduación (REDE) que vol impulsar les bones pràctiques de la dansa als centres d’Educació Infantil, Primària i Secundària; i l’estudi i proposta de canvis de millora en les titulacions professionals de dansa, en coordinació amb Danza-T.

Cures i bones praxis

Va néixer a finals d’any amb la voluntat de crear un espai segur i còmplice de pensament i construcció on desenvolupar estratègies i accions per implementar la perspectiva feminista en el sector de la dansa i les arts escèniques de forma transversal i integral. Es reuneix virtualment un cop al mes i està treballant en un protocol de bones praxis per a tota l’activitat de l’APdC. Ha d’englobar la prevenció de tot tipus d’abusos i males praxis, així com els passos a seguir per abordar els casos que es reportin a la comissió. La intenció és, a més, crear una guia que serveixi de referència pel sector, des de companyies fins a centres de formació.

Consulta aquí les diferents comissions

*Aquestes comissions estan permanentment obertes. Pots afegir-t’hi quan vulguis.