Actualitat

Comença la XIV Edició de la Fira Mediterrània de Manresa

22/09/2011


·Els socis i sòcies de l’APdC gaudiran d’un 20% de descompte per a veure els espectacles

La catorzena edició de la Fira Mediterrània de Manresa tindrà lloc del 3 al 6 de novembre, i acollirà un total de 121 companyies de 24 nacionalitats diferents. El pintor i poeta Perejaume – col·laborador de Cesc Gelabert- és l’artista convidat d’enguany, i el creador de l’espectacle inaugural entorn de la figura de Jacint Verdaguer, Ballar la Veu.

La programació aposta en aquesta edició per dinamitzar el patrimoni estenent la seva activitat a la Seu de Manresa i al monestir de Sant Benet, a més a més dels espais interiors i exteriors habituals: el Kursaal, el Conservatori, l’Auditori Fundació Caixa Manresa, la Sala Sant Domènec, la Sala Carlins, l’Envelat Plaça Europa, la Plaça Major, el Casino, el Passeig Pere III, etc. Es presentaran un total de 111 espectacles de diferents disciplines artístiques, entre els quals s’hi trobaran 53 estrenes al nostre país i 27 d’absolutes.

Com cada any, la dansa tindrà una presència important. La Companyia Gelabert-Azzopardi repeteix, i enguany presenta La muntanya al teu voltant, iniciativa que va néixer de manera embrionària a la 13a Fira Mediterrània amb un laboratori entre balladors de sardanes i ballarins de la companyia i va acabar per convertir-se en l’espectacle inaugural de la darrera edició del Festival Grec.

Altres espectacles de dansa que es podran veure són: la peça per a públic familiar con SO nant -L’univers imaginari de Joan Brossa- de la companyia valenciana Maduixa Teatre; el desplegament visual, sonor, sensorial i emocional que els sevillans Producciones Imperdibles proposen amb Los 7 peca2 capitales; la renovada i modernitzada dansa d’arrel de l’Esbart Dansaire de Sant Cugat – Cos de Dansa amb la seva nova peça Tastets de Ritornel·lo -Un tastet d’aire fresc-; l’espectacle de carrer Karrikan –Reflexions en moviment- de la jove companyia vasco-francòfona Kukai Dantza Konpania; o l’òpera prima del coreògraf belga d’origen haitià Nono Battesti i la seva Compagnie des Sources, que barreja el hip-hop amb els sons de l’acordió diatònic per emfatitzar el mestissatge musical, artístic i humà de la seva proposta, Sources.

A més a més, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya oferirà un taller perquè els més joves puguin aprendre a ballar aquesta disciplina; i podrem gaudir de més dansa tradicional catalana de la mà de les companyies Xurriach, que estrenarà la peça Mestreballs -Un viatge en el temps-, i D’arrel Dansa, que ens sorprendrà amb la seva versió de La Ventafocs -El conte universal-.

Podeu descarregar-vos el programa complert, així com el manual i les activitats específiques pels professionals (més de 35) al web www.firamediterrania.cat.

Els socis i sòcies de l’APdC gaudiran d’un 20% de descompte en venda anticipada d’entrades i també durant els dies de la Fira. Per a aconseguir el descompte, cal acreditar-se com a soci/a amb el carnet de l’APdC.