Actualitat

Comença la 30a FiraTàrrega

09/09/2010


En aquesta 30a edició de FiraTàrrega, els espectacles de dansa prenen formes molt diverses: des de la dansa contemporània, passant per noves maneres d’entendre el flamenc fins a espectacles multidisciplinars que juguen a combinar la dansa i el circ.

En aquest àmbit, FiraTàrrega comptarà amb la presència de dos talents de la dansa que s’uneixen, per primera vegada, en un espectacle per mostrar al públic dues maneres diferents però complementàries d’entendre la dansa. Claire Ducreux, molt aplaudida pel públic de Tàrrega, i Toni Mira, director de la companyia Nats Nus i recentment guardonat amb el Premi Nacional de Dansa de Catalunya; estrenaran a la Fira el muntatge En attendant l’inattendu, una proposta on s’uneixen dos estils molt personals en una perfecta simbiosi.


Claire Ducreux – Toni Mira amb En attendant l’inattendu

La Veronal vindrà a Tàrrega també per estrenar la seva producció Finlàndia, en la qual experimenta amb el teatre i la dansa, amb un discurs fresc i contemporani. Un muntatge de carrer influenciat pel cinema i amb una sòlida base corporal.

La Veronal amb Finlàndia

Marco Vargas & Chloé Brûlé seran presents a la Fira amb  ¿Hacia dónde?, una proposta per a dos ballarins i un cantaor. És el seu quart espectacle d’ençà que el 2005 aquesta companyia iniciès el seu la recerca d’un llenguatge propi remarcant el caràcter coreogràfic del flamenc.


Marco Vargas & Chloé Brûlé amb ¿Hacia dónde?

L’univers de l’escriptora Mercè Rodoreda ha insirat el darrer muntatge de Vero Cendoya i Adele Madau, un duo de dansa i música que portarà a la Fira El jardí, on les dues protagonistes prenen l’essència dels personatges de Rodoreda: dones tendres i fràgils però amb una gran força interior.

Vero Cendoya i Adele Madau amb El jardí

Dansa, acrobàcia i música es combinen en el muntatge Ultimo, el baile que Jorge Albuerne & Cecilia Colacrai estrenaran a la Fira. Un espectacle familiar de carrer que s’inspira en el personatge d’Ultimo, creat per Alessandro Baricco al seu llibre “Questa Storia”.

Las Lo Las, liderada per l’exmembre de Deambulants, Montse Canals, presentarà Doll, que integra la dansa contemporània, el flamenc i la veu en directe per parlar sobre la dona i el món de la moda al llarg del segle XX.

Las Lo Las amb Doll

La Fira també comptarà amb la presència de companyies de dansa internacionals, com la irlandesa Dance Theatre Ireland i el seu muntatge de dansa de carrer Block Party, on sis ballarins i tres percussionistes ballen al voltant de peces de construcció infantils dimensionades a escala humana. L’espectacle arriba a Tàrrega fruit d’un acord amb l’Arts Council i Culture of Ireland.

Dance Theatre of Ireland amb Block Party

Aquests són només alguns dels espectacles que es podran veure a FiraTàrrega 2010. A banda, la programació de la Fira, que tindrà lloc del 9 al 12 de setembre, inclou els muntatges d’altres disciplines escèniques, tant de carrer com de sala, de més de 80 companyies nacionals i internacionals.

Més informació: www.firatarrega.cat