Actualitat

Comença el Balla’m un llibre 2022

14/09/2022

Com a novetat d’aquesta vuitena edició, els creadors d’Explica Dansa Beatriu Daniel i Toni Jodar oferiran una sessió introductòria d’algunes de les funcions

Des del 2015, l’APdC i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya organitzen una gira de llibres ballats a les biblioteques de diferents ciutats de Catalunya. Cada any se seleccionen dues peces coreogràfiques que giren al voltant dels universos de dos escriptors/es, en aquest cas Joan Fuster i Ortells i Gabriel Ferrater.

La peça Bestiari Dixit, de les sòcies Mireia de Querol i Urša Sekirnik, serà la primera en obrir aquesta nova temporada, i ho farà a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona avui dijous 15 de setembre a les 18.30h.

Sinopsi 

Peça enfocada en diversos elements de l’obra Bestiari, de Joan Fuster i Ortells.

Per una banda, traslladem el potencial pictòric i l’imaginari generat pels diferents aforismes a l’escena, a través del llenguatge del moviment. Desgranem el material literari de la mateixa manera que desgranem el moviment, la forma i el gest; creant un paral·lelisme en la relació entre la paraula, el so (la veu) i el moviment: com un nom o un verb ressona amb el cos i el moviment i li dóna sentit. 

Per altra banda, en col·laboració amb l’artista Anna Llimós, creem una instal·lació a partir d’unes peces modulars que, en diàleg amb els cossos en moviment, generen imatges suggerents que dialoguen amb l’obra de Fuster.

Fitxa artística 

Creació i interpretació: Mireia de Querol Duran i Urša Sekirnik  Escenografia: Anna Llimos Vidal  Vesturari: UrŠa Skirnik Mirada externa: Anna Rubirola i Cecilia Colacrai Amb el suport de: KUD NUM, La Visiva, Lleialtat Santsenca.

Durada: 30 minuts. Públic: Adult. És ideal per a lectors de Nabokov, amb els quals es pot generar generar una conversa posterior a la interpretació de la peça.