Actualitat

Com has utilitzat JUNTS PER LA DANSA?

08/03/2012


Al mes d’abril el document Junts per la Dansa. Mesures per al desenvolupament de la dansa a Catalunya, complirà un any, per aquest motiu volem avaluar l’impacte que ha tingut. Ens agradaria molt que ens expliquis si l’has utilitzat, com i quan ho has fet, si t’ha estat útil, etc.

Aquesta informació ens interessa especialment de la cara a la futura compareixença de l’APdC al Parlament de Catalunya per a presentar aquest document. La compareixença, de la qual encara no tenim data fixada, serà una gran oportunitat per a fer arribar als parlamentaris els valors i les necessitats de la dansa, així com les mesures proposades per al seu millor funcionament.

Envia’ns la teva experiència a comunicacio@dansacat.org fins al 25 de març.
Descarregar el document

Què és Junts per la dansa?
És un document on s’expliquen els principals eixos que afecten al bon desenvolupament d’aquesta forma artística, Aquest document s’ha elaborat per mitjà d’un procés de consulta i participació amb els professionals de la dansa, i compta amb un ampli consens.
S’han identificat 5 mesures, assumibles tant en l’àmbit local com en el nacional, que permetran que els ciutadans tinguin l’oportunitat de gaudir de la millor dansa:
1. Compromís i diàleg per part de l’Administració pública
2. Arribar a la ciutadania: exhibir, difondre i educar
3. Formació de qualitat per a professionals
4. Espais i equipaments de creació i producció
5. Models de finançament sostenibles

Quin objectiu té?
Llençar un missatge clar sobre les necessitats de la dansa, posant l’accent al perquè d’aquestes necessitats, i en les recomanacions per al bon desenvolupament d’aquesta disciplina artística.

A qui s’adreça?
Principalment a l’Administració Pública local (programadors de teatres, polítics de cultura, educació…), per donar-los una visió clara de què és la dansa a Catalunya. Se n’han fet 1500 exemplars impresos que es faran arribar a l’Administració i al sector, i el document en pdf estarà penjat a www.dansacat.org, i es difondrà via e-mail i xarxes socials.

Com s’ha elaborat?
L’APdC va realitzar -durant el 2009 i el 2010- una trentena d’entrevistes a professionals del sector, tant de l’àmbit de la pedagogia i l’educació, com de la creació. Durant el 2010 vam fer l’anàlisi de totes les aportacions, comparant-ne el contingut per extreure’n els punts en comú. Durant el primer trimestre de 2011 el sector va fer esmenes i aportacions, i a l’abril de 2012 es va publicar.