Actualitat

Com afecten les últimes resolucions de la Generalitat als centres de dansa (protocols i mesures que cal aplicar)

22/07/2020
Amb la publicació de diferents resolucions, que adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot en municipis en els quals està havent-hi perill de rebrot, els centres de formació de dansa de les poblacions afectades,no tenien clar si podien continuar amb la seva activitat.

L’advocada de l’APdC, Andrea Leunda, ha estat analitzant la situació i, amb ella, entenem que les escoles de dansa poden continuar amb la seva activitat per quan: A les esmentades Resolucions s’estableix que les empreses que presten serveis i el comerç minorista poden continuar prestant serveis sempre que aquest no impliqui un contacte personal proper.

D’altra banda, es mantenen les activitats de casals i colònies d’estiu, les quals han de complir els “Criteris generals per a l’organització de les activitats de lleure educatiu estiu 2020, i els protocols específics” del pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT, especialment el que fa referència als grups estables de convivència i a les altres mesures de prevenció i protecció de la salut.

Tenint en compte que les escoles de dansa que han reiniciat l’activitat estan prenent les mesures necessàries per mantenir la distància de seguretat, de ventilació, neteja, desinfecció i prevenció i la resta de mesures obligatòries per portar a terme l’activitat de manera segura, entenem que l’activitat pot romandre oberta.

Les poblacions afectades per aquestes resolucions són:
Àrea Metropolitana de Barcelona: Barcelona ciutat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat.

Comarca de la Noguera: Àger, Albesa, Algerri, Alòs de Balaguer, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, la Baronia de Rialb, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Preixens, la Sentiu de Sió, Tiurana, Torrelameu, Térmens, Vallfogona de Balaguer.

Comarca del Segrià: Aitona, els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Aspa, Corbins, La Granja d’Escarp, Llardecans, Lleida ciutat, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló,  Seròs, Soses, Sudanell, Sunyer, Torres de Segre, Torrebesses, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova del Segrià, Vilanova de la Barca, Sucs i Raimat.

Figueres i Vilafant.

Ús de mascareta

Pel que respecta a les mesures de prevenció i higiene en el centre de treball (apartat que afectaria el/la titular de l’escola i personal laboral), les esmentades Resolucions remeten a la Resolució SLT/1648/2020, de 8 de juliol, per la qual s’estableixen noves mesures en l’ús de mascareta per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19.

En conseqüència, de l’anàlisi de la normativa vigent i en atenció a la informació publicada, tant per la Generalitat de Catalunya, com pel PROCICAT, entenem –tot i que no ho hem pogut confirmar amb l’Administració- que en els municipis afectats per les mesures especials es poden continuar realitzant les classes de dansa, i que, si bé el seu ús és recomanable sempre que sigui possible, no és obligatori l’ús de la mascareta, per part de l’alumnat i el professorat, sempre que es compleixin les mesures de prevenció i seguretat exigides.

Confirmació de l’administració pública

Ara bé, no ha estat possible confirmar la nostra anàlisi (tant en qüestions d’obertura dels centres com amb l’ús de les mascaretes) amb les Administracions implicades, motiu pel qual les conclusions recollides en el present escrit podrien diferir de la interpretació duta a terme per les Administracions Públiques implicades (tant autonòmiques, com locals).

L’APdC està insistint a l’administració perquè es pronunciï i poder donar informació a totes les persones afectades el més aviat possible. És molt greu que no tinguin en compte la casuística dels centres de formació de dansa i una falta de respecte que dies després d’aprovar-se les últimes resolucions encara no hi hagi resposta.

Per tant, estem molt pendents de com es desenvolupen aquestes mesures i tant bon punt tinguem més informació us la farem arribar pels nostres canals de comunicació habituals (xarxes socials i butlletí).

Pel que respecta a la resta de mesures que s’han de complir a les escoles de dansa de tot el territori català, i tenint en compte que a dia d’avui no hi ha un pla sectorial vigent per l’activitat docent, s’han de complir les mesures fixades per la Fase III.
Podeu trobar tota la informació relativa a les mesures que cal aplicar, així com tota l’argumentació de l’advocada, en aquest enllaç.