Actualitat

ColorDansa presenta Serrat Balla, una obra de moviment basada en les cançons de Joan Manuel Serrat

19/06/2008

ColorDansa estrena el diumenge 10 d’agost, dins el Festival Castell de Peralada, la nova creació de Mudit Grau: ‘Serrat Balla’.

És una proposta coreogràfica inspirada i vehiculada a través de la música d’un dels cantautors més il·lustres de Catalunya, Joan Manel Serrat. Tres ballarins i cinc ballarines d’estils ben diferents (clàssic, contemporani, hip hop i flamenc) interpreten sobre l’escenari el món d’en Serrat.

D’aquesta manera, Mudit Grau troba una oportunitat única per experimentar amb el món teatral i construeix una obra de moviment dramàtic i coreogràfic únic: ‘Joan Manel Serrat canta històries amb dramatúrgia pròpia. I jo, amb la llibertat que em dóna la dansa, transformo i trasllado aquestes històries damunt de l’escenari i doto als personatges d’una intensa força dramàtica’.

L’espectacle permet al públic escoltar la música, la lletra i, en definitiva, les cançons de Joan Manel Serrat, mentre visualitza imatges, situacions i personatges plens de màgia i intensitat. Cada moment, cada escena i cada seqüència rep un tractament diferent i adient a cada situació. Cada tema de Joan Manuel Serrat té el seu plantejament dramàtic i coreogràfic.

Pel que fa a l’escenografia, d’una paret hi pengen mil objectes diferents, entre quotidians i inversemblants, màgics i familiars.

Joan Manel Serrat creu que el muntatge és una idea fantàstica: ‘Mai abans s’ha fet res semblant i quin gust donar a veure les meves cançons ballades i, a més, en color…’.