Actualitat

Us esperem al Circula! Tren de creació i formació en dansa, el 30 de gener al SAT

07/01/2021

Les mesures imposades pel Govern per frenar la pandèmia ens van obligar a suspendre fa dos mesos el programa doble del Circula! Tren de creació i formació en dansa que s’havia de celebrar al SAT Teatre. Des de l’APdC ens plau anunciar que el proper 30 de gener podrem gaudir finalment de les actuacions de la cies Nòmada (Dulces Bestias) i Carmen Muñoz (Bailes de histéricas).   

Des del Circula! s’han escollit a 7 coreògrafs o coreògrafes (amb o sense companyia) per mostrar la seva obra en una de les comunitats participants: Catalunya, Madrid, València, País Basc, Andalusia, Astúries i Canàries. La intenció és fomentar la visibilitat d’espectacles on el moviment i el cos són l’eix central, i facilitar la mobilitat dels professionals associats per tot l’Estat. Podeu consultar el programa complet del 2020 aquí.

Pel què fa a Catalunya, aquest cop rebrà la visita de Canàries, amb l’espectacle Dulces Bestias, de la Cia. Nómada. A més, des de l’APdC hem inclòs també en el programa l’espectacle de la companyia catalana que va ser seleccionada per actuar a Andalusia, Bailes de histéricas, de Carmen Muñoz.

Programa al SAT Teatre

Dulces Bestias és una reflexió sobre l’herència ancestral que posseeix la humanitat, que vesteix amb atributs animals per transcendir la seva condició d’home i superar les adversitats de la naturalesa. Però avui vivim en una jungla de soroll i asfalt, amb altres dolces bèsties, enyorant la naturalesa a la qual pertanyem i de la qual cada dia ens sentim més aliens.

Bailes de histéricas, és fixa en com al XIX les ballarines de la Modern Dance, considerades trencadores de les estructures de dansa des de la seva expressió femenina més interna, van ser tractades de manera despectiva de fer balls d’histèriques. És un recorregut a través de les figures de Fanny Elssler, Carmen Mora, Manuela Vargas i La Chana que desemboca en la conversió del cos de la histèrica en el qual les fronteres difuminades.

Invitacions per a socis/es i Amics de la Dansa

Regalem 50 invitacions dobles a persones associades a l’APdC o amigues de la dansa per veure els dos espectacles el 30 de gener a les 20h al SAT Teatre. El repartiment es farà per estricte ordre d’inscripció en aquest formulari. Data límit per inscriure’s: 24 de gener.

Les persones no associades (o els socis/es, un cop exhaurides les 100 places) poden comprar entrades a la web del SAT!

Circula Dulces Bestias
Miguel Barreto