Actualitat

Actualització. Els centres de formació de dansa hauran de tancar fins al 7 de febrer

27/01/2021

El Síndic de Greuges ha demanat revisar aquesta suspensió

El Govern de la Generalitat manté les restriccions per frenar la transmissió de la Covid-19 fins al 7 de febrer, una pròrroga que obliga als centres de formació de dansa no reglada a suspendre les seves activitats. Les escoles de dansa, ja siguin per a adults o per a nens/es, seran les principals afectades d’unes mesures que redueixen a mínims les activitats extraescolars, que es limitaran a aquelles que mantinguin el mateix grup de convivència de l’escola; o les activitats de lleure i esport, que quedaran temporalment suspeses.

Podeu veure la normativa més al detall fent clic aquí. A continuació us detallem algunes de les mesures més destacades:

Centres de formació de dansa

Els centres de formació de dansa no reglada, incloent adults i nens/es, hauran de tancar fins al 7 de febrer.

Les activitats amb ensenyaments no reglats dirigides a nens i nenes no es podran dur a terme, exceptuant les extraescolars organitzades pels centres educatius. Aquestes activitats també hauran d’estar previstes en les respectives programacions anuals; s’hauran de realitzar en el propi centre educatiu i amb els mateixos grups de convivència estables definits per a l’activitat lectiva.

En el cas de les activitats formatives dirigides a adults, tampoc estaran permeses, exceptuant aquelles que no superin les 6 persones ni tampoc superin les dues bombolles de convivència. La bombolla de convivència fa referència al grup de persones que conviuen sota el mateix sostre. 

Per tant, quedaran suspeses totes les activitats de lleure infantil i juvenil, esport escolar i activitats extraescolars de nens i adults que no compleixin amb els requisits esmentats anteriorment.

També quedaran suspeses durant deu dies les activitats de cultura popular i tradicional, incloses les de caràcter esportiu.

Les activitats culturals no varien

Es mantenen oberts els cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones o 1.000 persones si la ventilació és òptima. També romandran oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament. 

Resta de novetats en les restriccions

La resta de restriccions que han patit variacions afecten al confinament municipal, al tancament del comerç no essencial els caps de setmana, al tancament també de centres comercials i botigues de més de 400 m2, així com als gimnasos. Només es permetran les activitats esportives a l’aire lliure.

Pel que fa a la resta de mesures, es prorroguen tal i com estaven durant l’etapa nadalenca. Alguns exemples destacables són el toc de queda, que segueix essent entre les 22h i les 6h del matí; les trobades familiars i/o socials, per les quals es manté el límit de sis persones i dues bombolles de convivència; i els horaris en el sector de la restauració.

Podeu veure la resolució completa fent clic aquí.