Actualitat

Celebren el 36è aniversari de Contact Improvisació

31/03/2008

El Juniata College de Huntingdon (Pensilvània), als Estats Units, acollirà del 8 al 18 de juny la celebració del 36è aniversari de Contact Improvisació.

Durant la celebració es repassarà la història d’aquesta tècnica, es compartirà la investigació i pràctica i es debatrà sobre el futur del contact improvisació.

A la celebració hi participaran molts coreògrafs i ballarins, que es trobaran durant sis dies per ballar, improvisar, treballar i compartir. Hi haurà tallers i classes, actuacions, conferències, exposicions i un curs d’entrenament intensiu.

Aquesta forma de dansa va aparèixer en els anys 70, com un mitjà revolucionari i no-sexista de ballar i de fer performances. D’aquest llenguatge, d’una gran sensibilitat, va néixer un nova forma de dansa ara practicada mundialment.

Contact improvisació és un sistema refinat de comunicació corporal. Un conjunt d’informacions neuro-musculars es transmeten instantàniament entre dos o mes cossos en moviment, segons un codi molt elaborat. Aquests cossos són immersos en un intercanvi continu de pes i d’energia cinètica.

Per aquest mitjà, tots els sentits estan en alerta, particularment el tacte. L’entrenament i la pràctica aguditzen els reflexos i desenvolupen una presència cap a una manera extraordinària de comunicar amb els demés. És una conversa molt intensa sense paraules.