Actualitat

Catalunya necessita 395 espais culturals més

22/03/2010

El govern de la Generalitat va aprovar dimarts el Pla d’Equipaments culturals de Catalunya 2010-2020, que estableix quines són les infraestructures municipals necessàries per completar la xarxa d’equipaments culturals bàsics. Catalunya hauria de comptar amb 395 equipaments culturals més per agarantir que tots els municipis disposin dels serveis bàsics. 

Per arribar a aquesta cobertura caldria invertir 1.200 milions d’euros, a mitges entre la Generalitat i els ajuntaments. Es tracta d’equipaments que, segons la conselleria, són “indispensables” per al full de ruta cultural del futur. I, per aquest motiu, la Generalitat finançarà el 50% de cada nou espai sempre que formi part del pla.

Aquesta és la tasca que correspondrà als tres pròxims governs de la Generalitat, segons el pla territorial de la Conselleria de Cultura que va aprovar ahir el Govern.

Segons Tresserras, el pla s’ha consensuat amb el món local i hauran de ser els ajuntaments els qui “prenguin la iniciativa per començar a construir els nous equipaments”. Per a aquest 2010 ja “s’ha obert una línia d’ajudes”.

Més informació sobre el Pla d’Equipaments culturals de Catalunya 2010-2020.