Actualitat

Catalunya balla en homenatge a Joan Serra, mestre de la Dansa tradicional catalana

30/04/2014

Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa l’ Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han volgut sumar-se a la celebració amb un homenatge al ballarí i mestre de dansa tradicional catalana Joan Serra, desaparegut recentment.

D’una banda, hem organitzat una acció ballada participativa amb més de 1000 participants arreu del territori català (Barcelona, Girona, Lleida i Reus)  dividida en 3 parts: coreografia popular, de Montserrat Iranzo i Gerard Palet, escollits per convocatòria pública (Música: “Rossinyol”, cançó tradicional catalana); lectura del missatge del DID ’14 (encarregat a la Ma Josep Serra, germana del ballarí); i coreografia de Factoria Mascaró “… I ballarem, ballarem, ballarem” (Música”…I ballarem, ballarem, ballarem”, de Ferran Martínez Palou, músic i compositor col·laborador de Joan Serra i Factoria Mascaró). La coreografia es va gravar en vídeo i es va difondre a través de dansacat.org i de les xarxes socials (més de 1400 visionats a VIMEO) animant a tothom a participar. A més, hem comptat amb un coordinador per província encarregat de dinamitzar l’acció arreu del territori.

D’altra banda, hem tornat a recollir tota la programació de dansa (més de 100 activitats) que es duu a terme arreu de Catalunya (teatres, escoles, centres cívics, etc.) amb motiu d’aquesta celebració, i l’hem publicada on-line a l’Agenda de Dansa de l’APdC a Dansacat.org i en una Aplicació Mòbil (APP) gratuïta, l’Agenda de la Dansa 14′.

A més a més, hem organitzat el primer concurs fotogràfic a Twitter del Dia Internacional de la Dansa, amb el hashtag #Ballarem, el quanyador del qual ha estat @msubtl amb aquesta fotografia.