Actualitat

Descobriu el projecte Dansa Hospitalària Abracadabra, guanyador d’una de les ajudes Carretera i Dansa

23/06/2022

Carolina Garcés n’és la impulsora i cada dimarts treballa mitjançant la dansa amb els pacients de pediatria de l’Hospital Sant Pau

L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya atorga cada any 4 ajudes Carretera i Dansa, una iniciativa que té per objectiu impulsar projectes que es desenvolupin a municipis d’arreu de Catalunya i que utilitzin la dansa com a mitjà d’intervenció comunitària, educativa o de salut. Precisament en aquest darrer àmbit és amb el que treballa Carolina Garcés, premiada en la darrera edició amb el projecte Dansa Hospitalària Abracadabra.

Dansa Hospitalària Abracadabra vol apropar la dansa a l’àmbit hospitalari i potenciar els beneficis que aquesta disciplina pot aportar en el benestar integral dels pacients hospitalitzats. El seu compromís és portar la dansa com a eina enriquidora i indispensable a l’habitació o aula hospitalària d’un hospital i així endinsar el pacient en el món del moviment des d’allò artístic, lúdic i pedagògic per fer front a les situacions adverses que es viuen al voltant de la malaltia.

Aquest projecte es destina concretament als infants i joves ingressats a l’hospital Sant Joan de Déu i a l’Hospital Sant Pau. Precisament en aquest darrer centre és on la Carolina treballa cada dimarts. Ho fa amb els pacients de pediatria, oferint sessions molt personalitzades, de forma individual o en grup, que ajuden a potenciar els beneficis de la dansa en el benestar integral dels pacients que estan a planta o a l’Hospital de Dia, oferint-los una manera diferent de canalitzar i d’expressar tot allò que poden necessitar des del punt de vista físic, emocional, social i cognitiu.

Descobriu més del projecte amb el vídeo que han preparat des de l’Hospital Sant Pau:

I descobriu la resta de projectes premiats aquí.